BEKYMRET:  Erna Solberg er bekymret for omstillingen i norsk økonomi, og ber oljebransjen være tålmodige når de nå etterlyser statlig hjelp for å utvinne mer av Norges eksisterende oljefelt. I går avsluttet hun sin tredagers valgkampåpning i Lofoten og Vesterålen, her er hun på kaia ved Å rorbuer ytterst i Lofoten.Foto: Øisten Norum Monsen
BEKYMRET: Erna Solberg er bekymret for omstillingen i norsk økonomi, og ber oljebransjen være tålmodige når de nå etterlyser statlig hjelp for å utvinne mer av Norges eksisterende oljefelt. I går avsluttet hun sin tredagers valgkampåpning i Lofoten og Vesterålen, her er hun på kaia ved Å rorbuer ytterst i Lofoten.Foto: Øisten Norum MonsenVis mer

Schjøtt-Pedersen etterlyser oljehjelp fra Erna

Karl Eirik Schjøtt-Pedersen forventer at Erna Solberg følger opp regjeringserklæringen, og ber om hjelp til å hente ut mer olje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

BODØ (Dagbladet): - Vi forventer at regjeringen så snart som mulig følger opp punktet i regjeringsplattformen om endringer i petroleumsskattesystemet som kan øke utvinningsgraden, sier Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, administrerende direktør i Norsk Olje og gass.

På dagens aktive oljefelt utvinnes om lag 47 prosent av oljen i snitt, og det er et betydelig potensial for økt utvinning fra feltene.

Oljenæringa mener skatteendringer kan utløse prosjekter som er samfunnsøkonomisk lønnsomme, men i grenseland bedriftsøkonomisk. Schjøtt-Pedersen viser til at regjeringen selv har anslått at en økning på ett prosentpoeng i utvinningsgraden i eksisterende felt vil kunne gi en brutto salgsverdi på 260 milliarder kroner.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • *Fornyes til standard mnd når gratisperioden utløper (99kr/mnd).
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn