Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Schjøtt-Pedersen og Faremo skal bli rådgivere

Slutter seg til rekken av avgåtte politikere som blir rådgivere.

BLIR RÅDGIVERE: De to avgåtte rødgrønne statsrådene Karl Eirik Schjøtt-Pedersen og Grete Faremo starter egne konsulentselskaper og slutter seg dermed til rekken av avgåtte politikere som blir rådgivere.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
BLIR RÅDGIVERE: De to avgåtte rødgrønne statsrådene Karl Eirik Schjøtt-Pedersen og Grete Faremo starter egne konsulentselskaper og slutter seg dermed til rekken av avgåtte politikere som blir rådgivere. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to avgåtte rødgrønne statsrådene Karl Eirik Schjøtt-Pedersen og Grete Faremo starter egne konsulentselskaper og slutter seg dermed til rekken av avgåtte politikere som blir rådgivere.

Schjøtt-Pedersen har 25 år bak seg som stortingspolitiker og har hatt flere statsrådposter. Denne måneden registrerte han et nytt firma i Brønnøysundregistrene, skriver Dagens Næringsliv.

Schjøtt-Pedersen skal med sitt nye firma drive med «håndtering av spesifikke enkeltsaker, herunder om tilrettelegging av saker for behandling hos offentlige myndigheter», som det heter i formålsparagrafen. Der står det også at han skal bistå med «foredrag om tema knyttet til politikk, næringsliv og samfunnsliv».

Schjøtt-Pedersen ble ilagt seks måneders karantene fra regjeringsskiftet i oktober i fjor, og han kan derfor ikke starte sitt nye selskap før 15. april. Han uttaler til avisen at han samtidig er i kontakt med flere selskaper om fast stilling.

Tidligere justisminister Grete Faremo tyr til et tilsvarende grep. Også hun ble ilagt seks måneders karantene og har benyttet tiden til å opprette eget konsulentselskap. Det skal hun bruke til å gi råd til private og offentlige virksomheter innen sikkerhet, beredskap og personvern. På grunn av den tidligere stillingen som statsråd er hun fram til 15. oktober ilagt forbud mot å bistå kunder i saker om nødnett og redningshelikoptre.

(NTB)

Hele Norges coronakart