BLIR RÅDGIVERE: De to avgåtte rødgrønne statsrådene Karl Eirik Schjøtt-Pedersen og Grete Faremo starter egne konsulentselskaper og slutter seg dermed til rekken av avgåtte politikere som blir rådgivere.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
BLIR RÅDGIVERE: De to avgåtte rødgrønne statsrådene Karl Eirik Schjøtt-Pedersen og Grete Faremo starter egne konsulentselskaper og slutter seg dermed til rekken av avgåtte politikere som blir rådgivere. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Schjøtt-Pedersen og Faremo skal bli rådgivere

Slutter seg til rekken av avgåtte politikere som blir rådgivere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to avgåtte rødgrønne statsrådene Karl Eirik Schjøtt-Pedersen og Grete Faremo starter egne konsulentselskaper og slutter seg dermed til rekken av avgåtte politikere som blir rådgivere.

Schjøtt-Pedersen har 25 år bak seg som stortingspolitiker og har hatt flere statsrådposter. Denne måneden registrerte han et nytt firma i Brønnøysundregistrene, skriver Dagens Næringsliv.

Schjøtt-Pedersen skal med sitt nye firma drive med «håndtering av spesifikke enkeltsaker, herunder om tilrettelegging av saker for behandling hos offentlige myndigheter», som det heter i formålsparagrafen. Der står det også at han skal bistå med «foredrag om tema knyttet til politikk, næringsliv og samfunnsliv».

Schjøtt-Pedersen ble ilagt seks måneders karantene fra regjeringsskiftet i oktober i fjor, og han kan derfor ikke starte sitt nye selskap før 15. april. Han uttaler til avisen at han samtidig er i kontakt med flere selskaper om fast stilling.

Tidligere justisminister Grete Faremo tyr til et tilsvarende grep. Også hun ble ilagt seks måneders karantene og har benyttet tiden til å opprette eget konsulentselskap. Det skal hun bruke til å gi råd til private og offentlige virksomheter innen sikkerhet, beredskap og personvern. På grunn av den tidligere stillingen som statsråd er hun fram til 15. oktober ilagt forbud mot å bistå kunder i saker om nødnett og redningshelikoptre.

(NTB)