Schmeichel:- Chelsea har hatt flaks

Men likevel er Liverpool sjanseløse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den danske keeperlegenden Peter Schmeichel mener Chelsea er storfavoritter i kveldens semifinalekamp mot Liverpool, men sier London-laget har vært heldige i hele år.

- I de siste månedene har alt gått i Chelseas favør, og de har ridd på en medgangsbølge jeg ikke har sett maken til i fotball, skriver den tidligere Manchester United-målvakten i sin spalte i The Times..

Trippelvinner

Han mener Chelsea har fått mange mål ut fra tilfeldigheter, og at laget har fått heldige med dommeravgjørelser.

I tillegg hevder dansken at José Mourinhos mannskap spiller kjedelig fotball _ i motsetning til United-laget som vant The Treble (serien, FA-cupen og Champions League) i 1998/9.

- Vi nøyde oss ikke med å vinne, vi spilte den beste fotballen, scoret flest mål og var det mest underholdene laget. Det kan man knapt si om Chelsea, skriver han, ifølge danske BT.

.

Kamp i kveld

Og dermed kommer Schmeichel til følgende konklusjon:

- Det ville blitt jevnt, men jeg tror mitt United-lag hadde vunnet mot dagens Chelsea-mannskap. På midtbana hadde vi Roy Keane, Paul Scholes, Ryan Giggs og David Beckham mens de var på toppen av karrieren. Dessuten hadde vi verdens beste angrepsduo og Andy Cole og Dwight Yorke. Vi hadde også Ole Gunnar Solskjær og Teddy Sheringham på benken. Så jeg tror vi hadde vunnet, men det finner vi aldri ut, forklarer han.

Men semifinaleduellen mot Liverpool i Champions League, som starter med hjemmekamp i London i kveld, tror Schmeichel at Chelsea vinner.

- I teorien har Liverpool ingen sjanse til å vinne semifinalen, men merkelig ting skjer _ som da de slo ut Juventus i kvartfinalen.

KLAR TALE: Chelsea spiller ikke underholdene, mener Peter Schmeichel. Her fra tida i Manchester City.