Schröder: Primakov lyktes ikke

Russlands statsminister Jevgenij Primakov har ikke lyktes med sine samtaler med Jugoslavias president Slobodan Milosevic, melder Tysklands statsminister, Gerhard Schröder. - Milosevic er klar for forhandlinger, meldte Primakov sjøl.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Forvirringen rundt hva som egentlig kom fram i samtalene med Russlands Primakov og Milosevic tidligere i dag var total.

 • På den ene side sa Primakov at samtalene med Jugoslavias president Slobodan Milosevic har gitt resultater.: - Milosevic er klar for konstruktive forhandlinger, meldte Primakov tidligere i kveld.
 • - Primakov har ikke fått med seg noe fra samtalene med Milosevic som NATO kan godta, sa Schröder i kveld.

  Kjølig taushet


  En kjølig taushet hersket etter en snau times samtale mellom Primakov og Schröder. Primakov satte seg på flyet og dro rett hjem til Moskva.

  - De forslagene Primakov hadde med seg fra Beograd gir ikke grunnlag for en løsning på Kosovo-krisen, slo Schröder fast på en pressekonferanse i kveld.

  Mens Primakov meldte følgende tidligere i ettermiddag:
  - Hvis NATO-bombingen stanser er han (Milosevic) villig til redusere sin militære tilstedeværelse i regionen. Han er villig til å skape betingelser slik at alle fredsommelige flyktninger kan vende tilbake, sa Primakov.

  Men i følge de siste meldingene fra Tyskland ser det likevel ikke ut til at NATO er noe nærmere en løsning etter dagens toppmøte.

  Tause


  Etter samtalen på Statsministerens kontor kom Primakov og Schröder ut, og ingen ville kommentere det som hadde skjedd. De ble stående i flere minutter uten å si et ord mens de ventet sammen på Primakovs limousin.

  Schröders ansikt var preget av alvor, og journalister opplevde situasjonen som spøkelsesaktig, melder NTB. På spørsmål fra journalistene om han ville komme med en uttalelse fra møtet, svarte Schröder bare: - Senere.

  Opptrapping


  Hva som kommer til å skje i Kosovo i tiden som kommer, er fremdeles usikkert. I kveld møttes NATO-landenes ambassadører i Brussel for å vurdere en kraftig opptrapping av bombetoktene for å knekke den jugoslaviske hæren, opplyste diplomater i følge NTB.

  En høytstående NATO-diplomat opplyste at et vedtak om å sette i verk fase tre kan bli gjort allerede seinere i kveld.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer