Schröder skryter av Røkke

Forbundskansler Gerhard Schrøder tar seg tid til privat middag med Kjell Inge Røkke i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Røkke har en fantastisk karriere bak seg. Han har jobbet seg fram og ble sannelig ikke født med noen sølvskje i munnen, uttalte en smilende Schröder.

Han karakteriserte fiskeren fra Molde som både intelligent og beslutningsdyktig.

- Jeg har stor respekt for Røkke. Han er en av de mest interessante forretningsmennene internasjonalt, sa Schröder da han fikk spørsmål om de to var nære venner.

Spiste middag

Den tyske statslederen dro mandag kveld rett fra et møte med statsminister Kjell Magne Bondevik til Aker Brygge for å møte en annen viktig moldenser med atskillig tykkere lommebok.

I underkant av en time satt Schröder og Røkke sammen for å diskuterte situasjonen for skipsindustrien i Europa og spesielt for Aker Kværners to skipsverft i det østlige Tyskland.

Deretter spaserte de to til Hotel Continental hvor de inntok en bedre privat middag sammen. Praten og latteren satt løst under den korte gåturen og de to så virkelig ut til å trives i hverandres selskap der de gikk side om side og pratet om løst og fast.

Til stede ved selve middagen var ingen representanter fra det offisielle Norge. Til bords satt bare to mektige menn og deres nærmeste «hoff».

Ingen lovnad

Til sammen arbeider om lag 2.700 personer ved Røkkes to tyske verft - MTW og Aker Kværner Warnow. Det skal være bekymring for disse arbeidsplassene som er hovedsaken til at Schröder bruker så mye tid sammen med den norske industrilederen.

Forbundskansleren hevdet etter møtet at han ikke hadde lovet Røkke en eneste krone til en redningsaksjon for de to verftene som sliter i motbakke.

- Verftene trenger ikke reddes. Røkke har selv tatt de nødvendig grep og vil omorganisere i nært samarbeid med de ansatte, sa Schröder.

Han hadde også et møte med Røkke i Berlin i sommer og de to ble da enige om å holde nær kontakt.

(NTB)

KOMPISER:</B> Gerhard Schrøder kaller seg ikke for en venn av Røkke. Men han er en Røkke-venn likevel.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer