Schrøder: Nils Øy bør gå

BERGEN (NTB): Journalist Haakon B. Schrøder i Bergens Tidende mener at Nils Øy bør gå av som generalsekretær i Norsk Redaktørforening etter hans kritikk av Schrøders politikontakt etter et møte med privatetterforsker Ola Thune, melder fagbladet Journalisten i sin nettutgave.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Thune arbeider for tidligere rådmann i Bergen, Ragnar Fagereng. Det er ventet at Thune vil vitne i ankesaken som Fagereng har brakt inn for Gulating lagmannsrett, etter at han i byretten ble dømt til fem måneders fengsel for forsikringsbedrageri og falske politianmeldelser.

Etter møtet med Thune kontaktet Schrøder politiet og ga dem en rapport om møtet. Mens Thune hevder at samtalen skjedde med Schrøder som journalist, har Schrøder uttalt at han møtte Thune som privatperson.

Ledere i norske presseorganisasjoner har reagert på Schrøders politikontakt og hevdet at han har brutt pressens hellige bud om vern av sine kilder.

Nils Øy har uttalt at Schrøders handlemåte er forkastelig og prinsippløs og uten sidestykke i norsk pressehistorie. Det er ikke mulig å ta på seg hatten som privatperson i slike samtaler, hevder Øy.

- Jeg synes det er skuffende av Nils Øy å komme med slike uttalelser. Nils Øy sto høyt i kurs hos meg helt til han kom med disse uttalelsene. Nå mener jeg han bør gå av som generalsekretær i Norsk Redaktørforening, sier Haakon B. Schrøder.

Schrøder sier at han skrev rapporten til politiet fordi han fryktet at Thune ville misbruke samtalen i retten.

- Jeg ville gjort nøyaktig det samme i dag, sier Schrøder på telefonen fra en campingplass i New Zealand, der han for tiden ferierer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer