Schrøder ved sitt livs mål

BONN (Dagbladet): Gerhard Schröder (56) er ved sitt livs mål, og det etter en seier som var større enn han hadde våget å drømme om.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Etter et politisk jordskjelv som få hadde forestilt seg, blir det sønnen av en lutfattig krigsenke og fembarnsmor som skal føre Europas industristormakt inn i det nye årtusen.

Når flyttingen fra Bonn er gjennomført neste sommer, blir Schröder den første lederen av Berlin-republikken.

Glad og stolt

- Jeg er glad, stolt og takknemlig, sa Schröder da han med åpen jakke og hånd i hånd med partiformannen Oskar Lafontaine kjempet seg gjennom menneskehavet på flere tusen tilhengere som ventet i sosialdemokratenes hovedkvarter, den såkalte «SPD-brakka», i Bonn i går kveld.

Den jublende feiringen startet i samme øyeblikk som valglokalene stengte. SPD-tilhengerne lo og gråt av bevegelse etter som opptellingen fra første øyeblikk ga SPD en seier på seks prosent. I CDU-hovedkvarteret i Konrad Adenauer-Haus, rett over gata i utkanten av Bonn, innså partistrategene straks nederlaget.

Den tidligere studentopprøreren Gerhard Schröder får en annen eks-radikaler, Joschka Fischer (50) som sin sannsynlige visekansler og utenriksminister.

Seint i går kveld lå koalisjonen mellom SPD og miljøpartiet De grønne an til å få et flertall på fem mandater i den nye forbundsdagen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer