Schumann: - Aldri sett Thomas Thendrup

Også Schumann «frikjenner» Thendrup.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NOKAS-dømte Kjell A. Schumann opplyste torsdag at han aldri hadde sett Thomas Thendrup i forbindelse med dødsranet i Stavanger for tre år siden.

- Jeg har ikke sett ham på noe tidspunkt i NOKAS-komplekset, sa Schumann da han vitnet i Gulating lagmannsrett torsdag.

Det er første gang 41-åringen sier at Thendrup ikke var med. Thendrup og Schumann har tidligere sonet sammen, men Schumann sa det ikke var noe vennskapsforhold mellom dem på grunn av dette.

- Jeg var veldig overrasket over at Thomas Thendrup ble tiltalt i saken og at han ble dømt i tingretten. Det var gledelig da han ble frikjent i lagmannsretten, men veldig overraskende da dommerne satte frifinnelsen til side. Det viser at det skal lite til for å bli dømt i NOKAS-saken, sa Schumann.

I Høyesterett ble Schumann endelig dømt til 16 års forvaring med en minstetid på ti år. Likevel ville han ikke si hvem som var med på ranslaget i stedet for Thendrup.

- Så vet du hvem som var med, spurte statsadvokat Rune Høgberg.

- Ja, jeg vet det. Jeg ønsker ikke å gå inn på noen navn eller noe i sakskomplekset, sa Schumann.

I går sa også David Toska at Thomas Thendrup ikke var med på ranet. Broren Johnny Thendrup har sagt det samme.

VITNER: Kjell A. Schumann er dømt for NOKAS-ranet. Nå sier han at Thomas Thendrup ikke var med på ranet. Foto: Scanpix
VITNER: Kjell A. Schumann er dømt for NOKAS-ranet. Nå sier han at Thomas Thendrup ikke var med på ranet. Foto: Scanpix Vis mer

Thomas Thendrup var en fri mann i en halvtime etter at juryen i lagmannsretten hadde svart nei på spørsmålet om han var skyldig i deltakelse i NOKAS-ranet. Så satt fagdommerne juryens kjennelse til side.

(NTB)

ANKESAK: Er Thomas Thendrup uskyldig?