Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Schumann: - Jeg er skyldig

Kjell Alrich Schumann tilstår å ha deltatt i NOKAS-ranet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Schumann erkjenner for første gang å ha deltatt i ranet av NOKAS.

- Jeg erkjenner straffskyld, men ikke for organisert kriminalitet, sa Schumann i retten.

I tingretten nektet Schumann for å ha vært i Stavanger under ranet. Han har heller ikke gått med på nye avhør mens han har sittet fenglset i påvente av ankebehandlingen. I dag erkjente han altså overraskende å ha deltatt i ranet.

Utpekt som drapsmann

Dermed legger nok en av de tiltalte kortene på bordet. Schumanns situasjon ble svært vanskelig da flere av de medtiltalte tilsto og forklarte at de var med på norgeshistoriens mest brutale ran.

Schumann svarte som David Toska nei på tiltalepunktet om deltakelse i en organisert kriminell gruppe. Toska erkjente også straffskyld for å ha deltatt i ranet.

Aktoratet gikk i tingretten langt i å antyde at Schumann også var mannen som skjøt og drepte politibetjent Arne Sigve Klungland. Flere av de andre på ranslaget har også pekt på Schumann som gjerningsmannen.

Ikke svart på skytingen

image: Schumann: - Jeg er skyldig

Det gjenstår å se hva Kjell Alrich Schumann sjøl vil forklare omn skytingen på domkirkeplassen i Stavanger.

Han ble ikke spurt av dommeren om selve skyteepisoden, kun om han erkjente straffeskyld etter tiltalen om grovt ran med døden til følge.

Nå faller stadig flere av aktoratets brikker på plass. Men fortsatt gjenstår det avgjørende spørsmål, hvem skjøt Klungland? I rettssalen sitter Klunglands etterlatte, som håper de nå vil få svar på spørsmålet som har plaget dem i mange år. 

Flere nekter fortsatt

Metkel Betew og Thomas Thendrup, som begge ble dømt til forvaring av tingretten, nekter fortsatt for at de deltok i Nokas-ranet.

Erling Havnå erkjenner straffskyld for grovt ran, men ikke organisert krimininalitet og ran med døden til følge.

Ridvan Halimi og Lars-Erik Andersen erkjenner delvis straffskyld for å ha deltatt i ranet. Men de nekter for å ha deltatt i organisert kriminalitet.

Johnny Thendrup erkjenner straffskyld, slik han gjorde i tingretten. Thomas Ingebrigtsen erkjenner å ha deltatt i planleggingen av ranet.

TILBAKE I RETTEN: Rettssaken mot de tilalte for NOKAS-ranet startet i lagmannsretten i dag. Etter at Kjell Allrich Schumann tilsto å ha deltatt i ranet knytter det seg ekstra stor spenning til hva han vil si om skytingen som drepte politimannen Arne Sigve Klungland. Her sammen med forsvarer Morten Furuholmen. Foto: ERLING HÆGELAND
TILBAKE I RETTEN: Rettssaken mot de tilalte for NOKAS-ranet startet i lagmannsretten i dag. Etter at Kjell Allrich Schumann tilsto å ha deltatt i ranet knytter det seg ekstra stor spenning til hva han vil si om skytingen som drepte politimannen Arne Sigve Klungland. Her sammen med forsvarer Morten Furuholmen. Foto: ERLING HÆGELAND Vis mer

Alf Henrik Christensen, Ikmet Kodzadziku og Thomas Thendrup nekter alle straffskyld.

Dagbladet.no følger rettssaken.