Schumann sitter i total isolasjon

Den ranssiktede Kjell Alrich Schumann (38) nekter å forklare seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag ble han varetektsfengslet i fire nye uker.

Schumann ble pågrepet i Oslo 11. mai, kort tid etter at han ble etterlyst med navn og bilde. Han er siktet for ranet på Norsk Kontantservice i Stavanger 5. april.

To dager etter pågripelsen ble han varetektsfengslet med brev- og besøksforbud. Han har siden sittet i isolasjon.

Belastning

- Det er klart dette er en stor belastning for ham, sier Schumanns forsvarer, advokat Morten Furuholmen, til NTB.

Schumann ble framstilt for videre varetektsfengsling tirsdag i Romerike tingrett. Politiet begjærte fire uker i varetekt, og to nye uker i isolasjon. Kjennelsen onsdag gir politiet medhold.

Av de elleve mennene som er siktet for drapsranet i Stavanger, er fire fortsatt varetektsfengslet. Mens Erling Mathias Havnå (46) har forklart seg for politiet, har Metkel Negassie Betew, en svensk-albaner og Schumann forholdt seg tause.

Rådet til taushet

- Etter råd fra meg har han ikke forklart seg, sier Furuholmen.

Årsaken er at forsvareren ikke har fått innsyn i sakens dokumenter. Han kan få innsyn, men må da skrive under en taushetserklæring som innebærer at han ikke kan gi opplysningene videre til sin klient.

- En slik erklæring kommer jeg over hode ikke til å undertegne, sier Furuholmen.

Så lenge advokaten ikke får innsyn, vil han heller ikke råde Schumann til å forklare seg. Og så lenge Schumann ikke forklarer seg, vil han sannsynligvis bli sittende i varetekt med strenge restriksjoner.

- Det er klart jeg må vurdere dette opp mot min klients situasjon. Så mange uker i isolasjon er ikke bra, sier Furuholmen. (.NTB)

(NTB)

<B>NEKTER Å SNAKKE: Kjell Alrich Schumann.