Schumann vasket penger, glemte hette

En ranstiltalt forklarer seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stavanger (Dagbladet.no) David Toska betalte Kjell Alrich Schumann 100.000 kroner for avansert teknisk utstyr som skulle villede politiets spaning og avlytting.

-Jeg var usikker på pengene og vasket dem derfor i varmt vann. Etterpå ble de tørket i en tørketrommel, fortalte Schumann i Stavanger tingrett i dag.

Dette møtet med Toska skjedde i Oslo helt i slutten av april. Toska var på rømmen, også Schumann følte at det brant under føttene hans.

- Jeg overnattet dels hos ei jente jeg var blitt godt kjent med. Men jeg kjøpte også et taktelt for ha muligheten til å ligge i dekning der, sa Schumann.

Kvinnen hadde fri fra jobb. Hun var sportslig, og Schumann var på noen sykkelturer med henne. -Derfor trengte vi sykkelstativ til bilen. Det skulle vi kjøpe på Økern. Der blir jeg oppmerksom på en Range Rover som går på tomgang. Jeg setter meg i den og kjører til Gardermoen, der den parkeres sammen med de andre bilene, sa Schumann i retten.

11. mai ble Schumann pågrepet i Oslo. Han skulle bytte bil på en av sine faste parkeringsplasser for stjålne biler. -Pågripelsen kom bardus på. Pengene jeg hadde fått fra David Toska hadde jeg i en lomme i en ryggsekk. Det var snakk om 66.000 norske kroner og 10.000 svenske kroner, sa Schumann

Politiet har funnet Schumanns DNA-profil på en del av ransutstyret. Schumann forklarer dette med at han etterlot seg kjeledress, hansker og finlandshette da han leverte stjålne biler til David Toska før ranet.

-Jeg brukte også ofte hette når jeg gikk inn i områder for å hente biler, det kunne jo være

kameraovervåking der, forklarte Schumann.

FORKLARER SEG: Kjell Alrich Schumann (39).