Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Schwarzenegger : - Gøy å være skurk

KÖLN (Dagbladet): - Det var på tide med en skurkerolle, sier Arnold Schwarzenegger. Han kommer rett fra europapremiere på «Batman & Robin» i hjembyen Graz. Byen æret sin store sønn ved å oppkalle et fotballstadion etter ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Alt er underholdning, så om jeg er skurken eller helten betyr ikke så mye. Men nå har jeg vært snill så lenge at det var godt med litt variasjon.

Arnold Schwarzenegger er en av verdens mest populære og best betalte skuespillere. 130 millioner dollar fikk han for rollen som Mr. Freeze.

- Jeg føler meg svært privilegert. I motsetning til mange av mine kolleger lever jeg et rolig familieliv ved siden av filmingen.

- Var det derfor du nektet å barbere hodet for rollen som Mr. Freeze?

- Jeg nektet ikke. Det var ingen som spurte! Men kona mi hadde nok blitt forbannet hvis jeg kom hjem uten hår.

- Ingen nazifilm

Mr. Freeze er den gale legen som leter etter en kur for å gjenopplive kona si, spilt av Vendela Kirsebom Thommessen. Han tåler ikke varme, og må bære et monstrum av en drakt for å holde seg nedkjølt.

- Det var et slitsomt kostyme, og vanskelig å bevege seg. Men det passer bra til rollen, for Mr. Freeze er en plaget mann. Og det var ikke vanskelig å se lidende ut i den drakten!

I filmen konspirerer Mr. Freeze med Poison Ivy (Uma Thurman), som bruker sitt dødelige kyss for å nå sitt mål; å utrydde menneskene slik at plantene kan ta over jorda. Sammen bestemmer de seg for først å ta Gotham City, og deretter resten av verden.

Men Schwarzenegger nekter bestemt for at det er noen hitlersk tredje rike-filosofi hos figurene.

- Selv om jeg snakker med tysk aksent, har filmen ingenting med virkeligheten å gjøre. Jeg tror publikum klarer å skille mellom underholdning og virkelighet, særlig når det handler om tegneseriefigurer.

Arnold Schwarzenegger fyller snart femti år, men har ikke merket noen tegn på midtlivskrise.

- Heldigvis er jeg ikke kvinne. Kona mi fikk panikk da hun rundet førti. Men jeg har jo bare levd en tredjedel av livet mitt enda.

- ???

- Jeg er den fødte optimist.

I september venter Arnold og kona Maria Schriver sitt fjerde barn. Ikke planlagt, ifølge Arnold. Vil han forandre image nå som han blir en femtiårig firebarnspappa?

- Jeg kommer til å forsette med det jeg liker så lenge jeg og publikum liker det. Jeg skal lage «Terminator 3», som riktignok blir annerledes enn de to foregående, og Mr. Freeze er jeg alltid interessert i å gjøre.

- Flere aviser har hevdet at dere venter tvillinger, stemmer det?

- Nei. Jeg har i hvert fall aldri hørt et ord om det. Men mora mi ringer stadig og sier hun har lest at vi venter tvillinger. «Det sto i avisa igjen, Arnold, holder du sånt hemmelig for din egen mor?» «Det har aldri vært sant, mamma!» «Tror du avisene lyver?!»

- Lyden av dollar

- Hva synes du om alle effektene som kommer i kjølvannet av filmer som dette?

- Jeg synes det er kjempegøy. Hjemme har vi huset fullt av håndklær, laken og leketøy med batman-motiver. Akkurat nå driver ungene og tapetserer rommene sine med batman-tapet!

Første gang jeg så en av mine roller som leketøy, hørte jeg bare knitringen av dollarsedler.

«Batman & Robin» hadde USA-premiere fredag, og Schwarzenegger er fornøyd med de anmeldelsene han har lest så langt.

Nå starter forberedelsene til nye prosjekter. Først ute er filmen «I Am Legend», hvor Schwarzenegger skal spille det siste ekte mennesket etter en katastrofe.

Arnold har nettopp gjennomgått en hjerteoperasjon, bør han ikke ta det med ro?

- Jeg er helt frisk nå. Det var ikke hjerteinfarkt, men en medfødt defekt. Nå er jeg helt frisk igjen. Og kan forsette å nyte sigarene mine.

«Batman & Robin» får norgespremiere 25. juli.