Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Parisavtalen

Schwarzenegger om Parisavtalen: En mann kan ikke ødelegge vår framgang

Den tidligere guvernøren postet reaksjonsvideo på nett der han refser Trump og oppfordrer til handling. 

OPPRØR: Arnold Schwarzenegger langer ut mot Donald Trumps nei til Parisavtalen. Klimaforkjemperen slår hardt tilbake mot klimaskeptikeren. I videoen advarer Arnold Schwarzenegger Trump mot følgene. Video: ATTN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den tidligere guvernøren i California, Arnold Schwarzenegger refser Trumps avgjørelse om å droppe Parisavtalen i en ny video.

I tillegg til å oppfordre aktivister til å vise motstand, ramser Schwarzenegger opp grunner til hvorfor USA og ikke minst Trump burde ta miljøet på alvor.

Schwarzenegger taler til aktivistene

- En mann kan ikke ødelegge vår framgang, en mann kan ikke stoppe vår grønne energi-revolusjon, en mann kan ikke gå tilbake i tid. Det er det bare jeg som kan gjøre, sier Schwarzenegger i videoen, med en referanse til sin rolle i «Terminator»-filmene.

Trump har møtt saftig kritikk fra flere ledere globalt etter at han i går offentliggjorde at han trekker USA ut av Parisavtalen. 30 stater i USA har blant annet sagt at de vil fortsette sitt arbeid med å få ned utslippene på egenhånd.

I tillegg til ledere og politikere, har Schwarzenegger også valgt å kritisere Trump. I videoen øverst i saken kan du høre den tidligere guvernørens tale til aktivistene.

200.000 mennesker dør hvert år

- Som resten av de store bevegelsene i menneskets historie, en ren og grønn framtid starter med grasrotbevegelser i våre samfunn, våre byer og våre stater. Vi kan ikke la Washington ta denne avgjørelsen. Vi er nødt til å gjøre det selv, sier Schwarzenegger i videoen.

I videoen som dukket opp på ATTN, et Los Angeles-basert mediefirma, argumenterte Schwarzenegger for alle helseproblemer som allerede eksisterer i USA på grunn av forurensing, og hva slags ansvar Trump har som en leder når det kommer til folkets helse og verdens klima.

- 200.000 mennesker dør hvert år i USA som en konsekvens av luftforurensing og halvparten av elvene og vassdragene våre er så forurenset at de er helseskadelige.

Trump har hevdet at han ønsker å forhandle omkring Parisavtalen, eller utvikle en ny plan som skal ta for seg klima- og miljøtrusler.

PARISAVTALEN: Trump annonserte at USA vil droppe Parisavtalen, en av de viktigste klimaavtalene mellom verdens nasjoner. Video: CNN Vis mer

Kald tone

Schwarzenegger har vært programleder for Trumps «The Celebrity Apprentice» siden Trump ga seg for å bli USAs president. I mars ble det kjent at den tidligere guvernøren gir seg som programleder.

Helt siden åttende sesong av «The Celebrity Apprentice» har det vært munnhuggeri mellom Schwarzenegger og Trump. Seertallene stupte, Trump kalte det en ren og skjær katastrofe og en heit Twitterkrig startet mellom de to.

TV-seerne var imidlertid ikke helt fornøyd med byttet, og der de tidligere deltakerne før fikk høre ordene «You’re fired» innførteTerminator-stjernen sitt eget slagord, «You´re terminated» da han tok over programlederstolen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling