Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Schyman går av

Lederen for det svenske vänsterpartiet gikk av søndag. Den svenske toppolitikeren Gudrun Schyman har forsøkt å få skattefradrag for reiser hun ikke selv har betalt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lederen av Vänsterpartiet - Sveriges SV - skylder på tidsnød og stress.

Schyman sa på en pressekonferanse søndag at hun allerede hadde bestemt seg for å gå av på partikongressen i begynnelsen av 2004.

- Spørsmålet nå var om jeg skulle gå i 2004 eller nå. At jeg ikke gikk av allerede første dagen er fordi jeg ville snakke med medlemmene først. Situasjonen er nå uholdbar og derfor velger jeg å gå av nå.

Ligningsnemnda i Simrishamn lengst sør i Sverige, der Schyman er bosatt, nekter å godta hennes selvangivelse for 2001. Nemnda krever at hun straks betaler 90.000 kroner til kemneren, skrev avisene Göteborgs-Posten og Svenska Dagbladet torsdag.

På selvangivelsen hadde Schyman ført opp en rekke avdrag, som til sammen løper opp i rundt 120.000 kroner og som ligningsnemnda mener hun ikke kan kreve fradrag for. Fradragskravene gjelder utgifter til hoteller, leiebiler og representasjon.

NTB

UT AV POLITIKKEN: Skatteskandalen tvinger Gudrun Schyman til å gå av som leder for Venstrepartiet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media