Scoret fire - men rykket ned

- Jeg begynte dagen med en kjempegod gallup. Deretter scora jeg fire mål på fotballtrening, så dagen begynte veldig bra, sier tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik. Han ser ikke bort fra at han må gjøre comeback som statsminister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hver fredag morgen spiller Bondevik fotball i gymsalen på Kristelig Gymnasium på Bislett i Oslo. Han møtte opp på trening i dag også, til tross for at dette var en spesiell dag. Først scoret han fire mål. Så måtte han forlate jobben som statsminister. Bondevik ble møtt med applaus da han kom ut fra slottet, og takket farvel som statsminister.

- Det var litt vemodig å ta avskjed. Det var siste gang vi satt rundt kongens bord på en god stund. Det falt også noen hyggelige ord fra kongen. Jeg har fått minner jeg aldri vil glemme, sier Bondevik.

Bjørg Bondevik var møtt fram for å se ektemannens siste dag på jobb som statsminster - i hvert fall for denne gang.

- Det var ekstra hyggelig at kona var her. Hun har holdt seg litt i bakgrunnen, men hun har alltid støttet meg. Det varmet at hun kom hit siste arbeidsdag.

Han forteller at Kongen sa noen hyggelige ord til regjeringskollegiet.

- I kveld skal vi på avskjedsmiddag på Slottet. Da blir det kanskje sagt mer.

Comeback

Bondevik sier han er godt fornøyd med arbeidet regjeringen fikk utført:

- Vi satt lenger enn mange trodde. Vi fikk vist at sentrum kan styre, og vi kommer gjerne tilbake. Jeg har sagt meg villig til å være statsministerkandidat for sentrumspartiene. Jeg vil ikke utelukke at vi får en ny Bondevik-regjering.

Han har ingen planer om å velte regjeringen Stoltenberg på tiltredelseserklæringen.

- Enhver ny regjering bør få vise hva de står for. Vi vil føre saklig og konstruktiv politikk, men vi viker ikke tilbake for et oppgjør hvis nødvendig. Nå skal vi være saklige, men kritiske. Vi skal vise at vi er et regjeringsalternativ.

Råd til Jens

Bondevik gir også råd til statsminister Stoltenberg:

- Pass på å få litt pusterom så du ikke arbeider seg i hjel! Jeg ønsker Stoltenberg lykke til. Jeg vet hvor krevende jobben er. Han trenger alle lykkeønskninger, og det skal han få.