<strong>I PARIS:</strong> Diana, Dodi og Henri Paul fanget av et overvåkingskamera på Mohamed al-Fayeds Hotel Ritz i Paris like før den fatale kjøreturen. Foto: Reuters / NTB scanpix
I PARIS: Diana, Dodi og Henri Paul fanget av et overvåkingskamera på Mohamed al-Fayeds Hotel Ritz i Paris like før den fatale kjøreturen. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer

Scotland Yard samler ny informasjon om prinsesse Dianas død

Snart 16 år siden den dramatiske tragedien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Scotland Yard bekrefter ifølge BBC at de nå samler og vurdere ny informasjon om prinsesse Diana og Dodi al-Fayeds død.

Det er ikke kjent hva slags opplysninger det er snakk om, men politiet er klare på at de ikke har åpnet en ny etterforskning av dødsfallet - men at de «samler informasjon», og «vurderer den nye informasjonens relevans og troverdighet».

Det britiske kongehuset har ikke kommentert opplysningene.

Om to uker er det 16 år siden prinsesse Diana, kjæresten Dodi al-Fayed og sjåfør Henri Paul omkom da bilen deres i stor fart kjørte inn i en betongstolpe i Pont de l'Alma-tunnelen i Paris.

I hælene hadde paret flere paparazzifotografer.

<strong>HØYT ELSKET:</strong> Diana er fortsatt et ikon for mange briter. Hun var høyt elsket. Foto: AFP / NTB scanpix
HØYT ELSKET: Diana er fortsatt et ikon for mange briter. Hun var høyt elsket. Foto: AFP / NTB scanpix Vis mer

Diana-fans har for lengst gjort om minnesmerket «Frihetens flamme» i den franske hovedstaden til et minnested for den britiske prinsessen.

En jury konkluderte i 2008 med at Dodi Al-Fayed og prinsesse Dianas død skyldtes grovt uaktsom kjøring, ifølge NTB.

Også sjåføren Henri Paul mistet livet etter at bilen i stor fart, og med en hale av paparazzifotografer etter seg, krasjet i en tunnelvegg i Paris i 1997.

Det har vært omfattende spekulasjoner om Dianas død - eksempelvis var det ikke før i 2008 at Dodi al-Fayeds far, tidligere Fulham- og Harrod's-eier Mohamed al-Fayed, ga opp å bevise at paret ble drept av MI6.

Al-Fayed hadde til da insistert på at prins Philip, Dianas svigerfar, ga ordre til de hemmelige tjenestene om å drepe henne for å hindre at hun giftet seg med en muslim og fikk barn med ham.

<strong>PARET:</strong> Diana og Dodi fotografert i St. Tropez. Foto: AP / NTB scanpix
PARET: Diana og Dodi fotografert i St. Tropez. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer