PRESS GIR RESULTATER:  Kate McCann og ektemannen Gerry har fortsatt å presse på for at etterforskningen av datterens forsvinning skal fortsette. Det har gitt resultater. oto: REUTERS/Chris Helgren
PRESS GIR RESULTATER: Kate McCann og ektemannen Gerry har fortsatt å presse på for at etterforskningen av datterens forsvinning skal fortsette. Det har gitt resultater. oto: REUTERS/Chris HelgrenVis mer

Scotland Yard skal etterforske Madeleine McCanns forsvinning

Ekteparet McCanns press gir resultater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser det britiske innenriksdepartementet, melder Sky News.

Beslutningen kan ses som en innrømmelse fra departementet, etter at ekteparet Kate og Gerry McCann har anklaget britiske myndigheter for å ha snakket mye, men gjort svært lite i etterforskningen av deres datter Madeleines forsvinning.

Lagt på hylla Dermed kommer det en helt ny intensitet i anstrengelsene for å finne Madeleine McCann, som har vært forsvunnet helt siden 3. mai 2007. Den da fire år gamle jenta ble borte fra feriekomplekset Oceans Club i Praia da Luz i Algarve, mens foreldrene spiste på en restaurant 50 meter unna.

Portugisisk politi la saken på hylla etter 15 måneder, etter en mye kritisert etterforskning som ikke ga resultater.
Etterforskerne sørget derimot for å skandalisere Madeleines foreldre, som de mistenkte for å stå bak forsvinningen.

Takker publikum og Cameron
Nå er McCann-ekteparet fornøyd responsen fra den britiske regjeringen.
- Dette er helt klart et skritt i riktig retning, sier de ifølge Sky News. De takker også statsminister David Cameron personlig - og publikum.

- Vi vil gjerne takke publikum for måten de har fortsatt å støtte vår kampanje for å finne Madeleine.

Ekteparet ønsker at myndighetene i Storbritannia og Portugal samarbeider for å finne sannheten om hva som skjedde da Madeleine McCann forsvant.