Martine-saken

Scotland Yard tilbakeviser Farouks påstand

Den drapsmistenkte hevder Martine Vik Magnussen døde som følge av en ulykke.

ETTERLYST: Farouk Abdulhak flyktet til Jemen umiddelbart etter drapet på Martine Vik Magnussen i mars 2008. Foto: Privat
ETTERLYST: Farouk Abdulhak flyktet til Jemen umiddelbart etter drapet på Martine Vik Magnussen i mars 2008. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Scotland Yard, som i 15 år har etterforsket drapet på Martine Vik Magnussen i 2008, tilbakeviser overfor Dagbladet mistenkte Farouk Abdulhaks påstander i den nye BBC / TV 2-dokumentarserien «Martine - siste kapittel».

I programmet forteller Abdulhak, hjemme i Jemen, at han er ansvarlig for den norske London-studentens død - men at det var en ulykke, ikke drap.

- Det var en sex-ulykke som gikk galt, sier han i programmet.

- Voldtekt og drap

Scotland Yards pressetalskvinne Sarah Mahoney forteller at de er kjent med den nye dokumentarserien. På spørsmål om skadene Martine ble påført er forenlige med Farouks påstand, er svaret:

- Etter at Martine ble funnet død, ble Abdulhak raskt utpekt som den eneste mistenkte for voldtekten og drapet på henne.

Mahoney understreker:

- På tross av tida som er gått, fortsetter vi å gjøre alt i vår makt for å få ham tilbake til Storbritannia, slik at han kan stilles for retten.

Reagerer sterkt

Advokat Patrick Lundevall-Unger, leder av Martine-stiftelsen, reagerer sterkt på den drapsmistenktes uttalelser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer