FENGSLET: Scott Richards har siden 28. juli sittet i fengsel i Dubai fordi han spurte personer på sin Facebook-profil om de kunne donere penger til en veldedig organisasjon. Pengene skulle gå til klær, pledd og presenninger til flyktninger i Kabul. Foto: AFP / NTB scanpix 
FENGSLET: Scott Richards har siden 28. juli sittet i fengsel i Dubai fordi han spurte personer på sin Facebook-profil om de kunne donere penger til en veldedig organisasjon. Pengene skulle gå til klær, pledd og presenninger til flyktninger i Kabul. Foto: AFP / NTB scanpix Vis mer

Scott Richards (42) er fengslet i Dubai fordi han delte på Facebook at han ønsket å hjelpe flyktninger

Grunnen var at han ikke spurte om lov.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Scott Richards fra Australia er arrestert og fengslet i Dubai fordi han delte en kampanje på sin private Facebook-profil om å hjelpe flyktninger i Afghanistan.

Det skriver Time.

Trengte tepper

Ifølge BBC ble han arrestert fordi han ikke spurte om lov til å starte en innsamlingsaksjon til flyktninger. På Facebook skal han ha spurt folk om de kunne donere penger som skulle ha gått til pledd, presenninger og klær til flyktninger i flyktningeleiren i Kabul i Afghanistan.

42-åringen har sittet på Al Murraqabat politistasjon i snart tre uker.

Richards, som både har australsk og britisk statsborgerskap, jobber i Dubai der han bor med sin kone og deres to barn.

FENGSLET: Scott Richard sitter fengslet i Dubai. Australske myndigheter sier de følger saken. Foto: AFP / NTB scanpix
FENGSLET: Scott Richard sitter fengslet i Dubai. Australske myndigheter sier de følger saken. Foto: AFP / NTB scanpix Vis mer

Forbudt uten tillatelse

I De forente arabiske emirater er det forbudt å donere til og reklamere for innsamlingsaksjoner uten skriftlig godkjennelse fra staten, skriver BBC.

Richards lovbrudd kan føre til at han blir nødt til å sitte opp til ett år i fengsel, og kan få en bot opp til 220 000 kroner. Mannen har foreløpig ikke fått noen dom.

Moren til Scott Richard, Penelope Haberfeld, gikk ut offentlig med historien og forteller hun har kontaktet myndighetene mot å slippe han ut mot kausjon, skriver det australske nyhetsbyrået ABC news.

Har motet oppe

- Han handlet bare på en humanitær måte. Dessverre tror jeg ikke at myndighetene lar det gå med kausjon, sier Haberfeld til ABC news.

Moren til Scott Richards forteller at hun har vært i kontakt med sønnen, der han forteller om forholdene i fengslet.

Ifølge moren får Richards ti minutter lufting hver dag, får bytte klær en gang i uka og må selv betale for vann.

- Han klarer seg bra. Jeg som mor gir heller ikke opp, sier Penelope Haberfeld og sier til BBC at kona hans er svært bekymret.

På aktivistsiden «Detained in Dubai» skriver de at flere har engasjert seg i saken og viser sitt engasjement ved å bruke emneknaggen #FreeScottRichards. Ifølge aktivistsiden skal noen ha printet T-skjorter med emneknaggen til støtte for Richards.

- Følger saken

En talsperson fra Handel- og Utenriksdepartementet i Australia sier de følger saken.

- Mannen mottar støtte fra den britiske ambassaden. Den australske generalkonsulatet er i kontakt med den britiske ambassaden for å følge utviklingen i saken, sier talsmannen til ABC news.

De forente arabiske emirater har ikke uttalt seg hverken til ABC news eller BBC.