Scott Richards (42) er fengslet i Dubai fordi han delte på Facebook at han ønsket å hjelpe flyktninger

Grunnen var at han ikke spurte om lov.

FENGSLET: Scott Richards har siden 28. juli sittet i fengsel i Dubai fordi han spurte personer på sin Facebook-profil om de kunne donere penger til en veldedig organisasjon. Pengene skulle gå til klær, pledd og presenninger til flyktninger i Kabul. Foto: AFP / NTB scanpix 
FENGSLET: Scott Richards har siden 28. juli sittet i fengsel i Dubai fordi han spurte personer på sin Facebook-profil om de kunne donere penger til en veldedig organisasjon. Pengene skulle gå til klær, pledd og presenninger til flyktninger i Kabul. Foto: AFP / NTB scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Scott Richards fra Australia er arrestert og fengslet i Dubai fordi han delte en kampanje på sin private Facebook-profil om å hjelpe flyktninger i Afghanistan.

Det skriver Time.

Trengte tepper

Ifølge BBC ble han arrestert fordi han ikke spurte om lov til å starte en innsamlingsaksjon til flyktninger. På Facebook skal han ha spurt folk om de kunne donere penger som skulle ha gått til pledd, presenninger og klær til flyktninger i flyktningeleiren i Kabul i Afghanistan.

42-åringen har sittet på Al Murraqabat politistasjon i snart tre uker.

Richards, som både har australsk og britisk statsborgerskap, jobber i Dubai der han bor med sin kone og deres to barn.

Forbudt uten tillatelse

I De forente arabiske emirater er det forbudt å donere til og reklamere for innsamlingsaksjoner uten skriftlig godkjennelse fra staten, skriver BBC.

Richards lovbrudd kan føre til at han blir nødt til å sitte opp til ett år i fengsel, og kan få en bot opp til 220 000 kroner. Mannen har foreløpig ikke fått noen dom.

Moren til Scott Richard, Penelope Haberfeld, gikk ut offentlig med historien og forteller hun har kontaktet myndighetene mot å slippe han ut mot kausjon, skriver det australske nyhetsbyrået ABC news.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer