DREPTE ÅTTE:Scott Evans Dekraai (42) er mistenkt for å ha skutt og drept åtte personer på en skjønnhetssalong i Seal Beach i California. Hans første offer skal ha vært hans eks-kone.  Foto: REUTERS/Seal Beach Police Department
DREPTE ÅTTE:Scott Evans Dekraai (42) er mistenkt for å ha skutt og drept åtte personer på en skjønnhetssalong i Seal Beach i California. Hans første offer skal ha vært hans eks-kone. Foto: REUTERS/Seal Beach Police DepartmentVis mer

Scott skjøt eks-kona først

Eks-kona til den drapsmistenkte Scott Evans Dekraii (42), skal være blant ofrene i Seal Beach-massakren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Seks av de åtte ofrene døde på stedet, to ble senere erklært døde på det loale sykehuset, og ei dame kjemper fortsatt for livet etter at en mann skjøt rundt seg på en skjønnhetssalong i Seal Beach, sør for Los Angeles.

Den antatte gjerningsmannen ble pågrepet bare en halv time etter ugjerningen, og er nå i ettermiddag identifisert som Scott Evans Dekraii (42), ifølge CBS News.

Krangel om omsorgsansvar - Deler av motivet kan være et forhold til en som var i salongen. Det er vår antakelse, sier politibetjent Steve Bowles til The Associated Press.

AP slår videre fast at en frisør som heter Michelle Dekraii jobber i salongen.

Ennå har ikke myndighetene offentliggjort ofrenes navn.

Et vitne på stedet sa til en lokal radiokanal at gjerningsmannens første offer var eks-kona hans, ifølge NYDaily News.

- Han skjøt kona si, sier hun, og opplyste i tillegg at Michelle Dekraii hadde ordnet et besøksforbud for eks-mannen.

Naboer av Scott Evans Dekraii beskriver ham som en hyggelig mann, som hadde delt omsorgsansvar for en åtte år gammel gutt med eks-kona.

- Jeg vet at det pågikk en krangel om omsorgsansvaret for sønnen Dominic, sier en nabo, Jo Cornhall.

- Vår største tragedie Scott Evans Dekraii ble arrestert en halv time etter hendelsen, og gjorde ikke motstand da politiet hentet ham ut av en hvit Toyota. Ifølge vitner skal ha da ha opplyst at han hadde to kniver på seg, i tillegg til tre våpen i bilen. Han hadde også skuddsikker vest.

Massakren er den verste i historien for Orange County i California.

- Dette er ikke noe vi er vant til i Seal Beach. Det kan være snakk om vår største tragedie noensinne, sa Steve Bowles i Seal Beach-politiet.

PÅGREPET ETTER 30 MINUTTER: Scott Evans Dekraii ble pågrepet i sin bil kort tid etter skytingen. Da hadde han på seg skuddsikker vest, en kniv i hver lomme og tre skytevåpen i bilen. Foto: Reed Saxon/AP Photo
PÅGREPET ETTER 30 MINUTTER: Scott Evans Dekraii ble pågrepet i sin bil kort tid etter skytingen. Da hadde han på seg skuddsikker vest, en kniv i hver lomme og tre skytevåpen i bilen. Foto: Reed Saxon/AP Photo Vis mer