- SD-politiker kastet ut av islandsk bar etter rasismeangrep

Svensken skal ha kastet et ølglass på svensk-islandsk kelner av palestinsk opprinnelse.

KASTET UT: SD-politikeren William Hahne ble kastet ut fra bar etter at han skal ha kommet med rasistiske tilrop og deretter kastet et glass på en kelner av palestinsk opprinnelse. Selv nekter han for begge, og forklarer at han bare skvettet litt vann på han. Begge foto: Expressen
KASTET UT: SD-politikeren William Hahne ble kastet ut fra bar etter at han skal ha kommet med rasistiske tilrop og deretter kastet et glass på en kelner av palestinsk opprinnelse. Selv nekter han for begge, og forklarer at han bare skvettet litt vann på han. Begge foto: ExpressenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En representant for det politiske partiet Sverigedemokraterna (SD) skal ha kommet med rasistiske kommentarer til en islandsk kelner med palestinsk opphav, melder Frettabladids nettsted Visir.is.

SD-politikeren, som SDs pressetalsmann Eric Myrin navngir som William Hahne, skal ha blitt kastet ut av baren Ölstofa etter at han skal ha kastet et glass på kelneren. Glasset skal ha truffet han i skuldra.

Hahne tilhørte den svenske delegasjonen til Nordisk Råd, som ble avsluttet i går i Reykjavik i Island. Hahne fungerer også som pressetalsmann for partiet.

En av eierne, Kormákur Geirhardsson, sier til Frettabladid at han skal ha vært svært beruset.

- Han sa selv at han bare skulle sprute øl på kelneren, men at han hadde mistet grepet, sier Geirharðsson.

- Dette er et stort problem, og bør ikke skje, sier han videre.

Ifølge Frettabladid skal den svenske delegasjonen ha blitt svært sjokkert over hendelsen, og ha kommet i kontakt med kelneren for å be om unnskyldning før de forlot landet i går ettermiddag.

Pressetalsmann Eric Myrin i Sverigedemokraterna sier til Dagbladet at de ba om unnskyldning for adferden.

- Jeg har hørt litt om hendelsen. Det var en konflikt som oppsto etter at kelneren først hadde kastet Hahnes kredittkortet på han. Så hadde han kastet litt vann tilbake, sier Myrin til Dagbladet.

Samme forklaring kommer Hahne selv med til den svenske avisa Expressen:

- Det ble en konflikt etter at bartenderen kastet bankkortet i ansiktet på meg. Da skvettet jeg litt vann på ham fra et glass som etterpå falt i bakken, sier han.

Han nekter for at han kastet glasset eller at han skal ha sagt noe rasistisk.

- Nei, han kalte meg  noe sånn som en «fucking piece of shit». Jeg sa ikke noe bortsett fra å helle vann på han, sier Hahne.

Han forteller at årsaken til krangelen skal ha vært at han hadde lagt fram bankkortet på en arrogant måte.

- Jeg hadde slengt kortet i bardisken. Han ble sint og kastet kortet i ansiktet på meg, hevder politikeren.

Vis mer