Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronasmitte:

Se - han smiler midt i krisen

Smittevern for laks og ørret havnet hos coronastaben på Haukeland.

LER MENS HAN GIR BORT: Her bærer personalsjef Kjetil Søyland i Sotra Fiskeindustri ut overflødig smittevernutstyr - paradoksalt nok takket være coronaviruset. Foto: Anders Ekanger, Vest Næringsråd.
LER MENS HAN GIR BORT: Her bærer personalsjef Kjetil Søyland i Sotra Fiskeindustri ut overflødig smittevernutstyr - paradoksalt nok takket være coronaviruset. Foto: Anders Ekanger, Vest Næringsråd. Vis mer

Se, han smiler over hele ansiktet under den mest skremmende krisen i Norge i fredstid.

Ikke har han har han fått storgevinsten i lotto. Han har ikke fått noe i det hele tatt før smilet kommer fram.

Hva er det med denne mannen?

Avisa Vestnytt på Sotra utenfor Bergen forteller først gladhistorien (krever innlogging) om mannen og arbeidsgiveren som har gitt bort sterkt etterspurt smittevernutstyr til helsevesenet i begynnelsen av corona-krisen.

Sotra Fiskeindustri, en stor fiskeforedlingsbedrift med 180 ansatte og 400 millioner i omsetning i fjor, har nemlig ikke bruk for smittevernsutstyr - nettopp på grunn av det samme corona-viruset.

SE TV LIVE: Hele Norge klapper for alle som gjør en innsats under coronakrisen. Video / Reporter: Kristoffer Løkås. Vis mer

Takket være corona

Kunder og andre besøkende får ikke lenger komme på besøk der Sotra Fiskeindustri pakker mat av laks og ørret.

Derfor har bedriften heller ikke bruk for gjesters vernedrakter og munnbind.

Det forklarer den smilende mannen, personalsjef Kjetil Søyland, i giverbedriften med base i Straume på Sotra, en time fra Bergen.

Ifølge Vestnytt gir fiskeindustribedriften bort 100 heldekkende beskyttelsesdrakter, 10 000 vanlige munnbind, 2 000 heldekkende munnbind med høyest mulig smittevernbeskyttelse og en kasse med vernebriller.

- Bilen med med utstyr rakk fram til Haukeland universitetssjukehus mandag ettermiddag. Han som tok i mot virket veldig glad, han også, sier kommunikasjonsrådgiver Anders Ekanger i Vest Næringsråd til Dagbladet.

Det var næringsrådet som spurte bedriftene i sin region om de hadde noe å bidra med med da corona-situasjonen akselrerte.

Beholder prisen

Den smilende mannen forklarer:

- Dette er en del av dugnaden for samfunnet i en vanskelig situasjon. Det er helsevesenet som skal holde oss friske. Hvis ikke de har utstyr og vi blir syke, kan vi uansett ikke opprettholde produksjonen her.

Sotra Fiskeindustri innførte besøksforbud 10. mars. Bedriften har valgt å beholde lageret med håndsprit og engangshansker.

Hele Norges coronakart