Se - hun tenker

LONDON (Dagbladet): Roboten Maggie har hjerne og beveger seg - uten at forskerne som har utviklet henne vet hvorfor. - Den dagen vi finner ut det, er vi kommet langt, mener forskerne som viste fram Maggie på framtidsutstillingen som åpnet i London i helga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Roboter som gjør husarbeid, rullestoler som kommer på kommando, egne handlejakker, og kleshengere som ser ut som fargerike dyr. Dette er et gløtt inn i en forholdsvis nær framtid.

- Vi har utviklet en robot som har hjerne. Den dagen vi finner ut hvorfor roboten beveger seg, er vi kommet langt, sier Inman Harvey fra Robotuniversitetet i Sussex.

Selv om roboten Maggie ifølge forskerne tenker selv, er hjernekapasiteten svært begrenset, foreløpig bare halvparten av en maurs.

Framtidsreise

Kraftsentrum England - en futuristisk utstilling - ble åpnet i London denne helga. Her stiller britiske oppfinnere, universiteter og designere ut sine små framtidshemmeligheter.

Ifølge de britiske forskerne er læring, livsstil, datasamfunnet og kommunikasjon fire viktige områder for framtidsmennesket.

Den nye hverdagen vil ikke minst prege arbeidslivet. Reklamebyrået St. Lukes er kanskje den mest moderne bedriften i England i dag. Alle ansatte eier like mye, de møter opp når de vil, kundene er private og personlige og alle har like stor innflytelse.

Flat struktur

- Jeg er overbevist om at den flate bedriftsmodellen er framtidas modell, sier Juliet Soskice i reklamebyrået.

<B>HILS PÅ MAGGIE:</B> Roboten Maggie har hjerne på størrelse med halvparten av en maurs hjerne, og kan tenke selv - ifølge forskerne. I framtida vil nettopp robotene kunne ta seg av blant annet husarbeidet ditt.