Se Ahtisaari live klokka 13

Dagbladet.no er på pressekonferanse med årets fredsprisvinner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NOBELINSTITUTTET (Dagbladet.no): Klokka 13.00 møter årets fredsprisvinner, Martti Ahtisaari (71), pressen for første gang siden han og hans kone landet på Gardermoen i går ettermiddag.

- Jeg hilste på Ahtisaari i går ettermiddag, og han er en veldig hyggelig type, sier Nobelinstituttets arrangementssjef, Sigrid Langebrekke til Dagbladet.no.

Langebrekke har vært ansvarlig for at fredsprisprogrammet går som planlagt siden Dalai Lama vant fredsprisen i 1989. Hun sier at de nå har vært så mange ganger gjennom denne ukas fredsprisprogram, at alt er under kontroll.

Det er færre journalister til stede i år, enn det har vært tidligere. Klokka 12.15 i ettermiddag var lokalene ennå ikke fulle. Til sammenlikning var det knapt mulig å få ståplass inne i fjor.

Finsk media tror bakgrunnen for den noe lunkne interessen, er at prisen til Ahtisaari blir delt ut for sent. De sier til Dagbladet.no at de er litt skuffet over at han ikke fikk prisen for to år siden, da han var høyaktuell med tanke på fredsavtalen.

Geir Lundestad ble også konfrontert med tidspunktet for utdelingen.

- Av og til får vinneren prisen når det er høyaktuelt, av og til i ettertid. Denne gang går den til en person som får den for lang og tro fredstjenste, akkurat som Kofi Annan og FN, og Jimmy Carter.

De finske reporterne lurte på om fredsprisgeneralen var fornøyd med vinneren.

- Ja, vi angrer ikke.

Dagbladet.no sender pressekonferansen live her. Følg med!

Les også:
Mest stolt av jobben i Namibia.