Frp utradert, Sp halvert:

Se akademikernes radikale Storting

Akademikerne organiserer leger, ingeniører, samfunnsvitere - dem med minst fem års høyere utdanning. Skulle de 230 000 medlemmene bestemt, ville Norge gått i grønn - og rød - retning.

FORSKJELL: Stortingets sammensetning hadde vært en helt annen dersom akademikerne bestemte alene. Foto: Fredrik Hagen / NTB
FORSKJELL: Stortingets sammensetning hadde vært en helt annen dersom akademikerne bestemte alene. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Min første tanke var å si at dette viser at all utdanning ikke nødvendigvis gjør deg klokere, men dette synes jeg er for trist til å spøke med.

Roy Steffensen er utdanningspolitisk talsperson i Fremskrittspartiet og blir lettere betuttet da Dagbladet forteller om Akademikernes Storting.

Den spøkefulle rogalendingen klarer ikke å finne noe morsomt i at samfunnseliten ville fjernet Frp helt fra Stortinget.

- Mange i Akademikerne sitter i meningsdannende posisjoner og jobber med samfunnsforskning. Da er det uheldig at den politiske vridningen er så tydelig, og at de skiller seg så mye fra folk flest. At en så stor andel av folk med høyere utdanning stemmer på radikale partier som Rødt og MDG, er rett og slett deprimerende, fortsetter Steffensen.

Rødt+SV+MDG = 60

Det er ikke bare Steffensen som er overrasket over meningsmålingen Akademikerne har utført blant sine medlemmer. Også hovedorganisasjonens leder Kari Sollien hever på øyebrynene.

- Vanligvis får Høyre og Arbeiderpartiet større oppslutning enn i resten av befolkningen, når vi gjør disse undersøkelsene. Nå er det en endring der medlemmene i Akademikerne går i en grønn retning, og Rødt gjør det såpass. Vi tror medlemmene er opptatt av velferd og Rødt har profilert seg sterkt på en offentlig velferdsstat, er Solliens forsøk på analyse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer