Se amerikanernes nye operative laserkanon

Skyter ned helikoptre, droner, og senker truende båter lydløst, usynlig, superbillig og uhyggelig effektivt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den amerikanske marinen melder at deres første operative laserkanon nå er ferdigtestet og kampklar om bord i basefartøyet USS «Ponce».

Dermed er en ny teknologisk epoke innført i moderne krigføring. Så vidt vi vet, er dette den første laserkanonen som er klarert til konvensjonell bruk. Kapteinen om bord USS «Ponce» har fått grønt lys til å ta laserkanonen i bruk for å forsvare skipet.

- Kapteinen på skipet har alle de nødvendige fullmaktene han trenger til å forsvare skipet med lasersystemet om en trussel nærmer seg, sier viseadmiral Matthew L. Klunder ifølge United States Naval Institute News (USNI News).

Klunder leder kontoret for marineforskning (ONR), og forteller at systemet er en del av et 300 millioner kroners utviklingsprosjekt for å teste levedyktigheten til energivåpen i operative omgivelser.

I Persiabukta Systemet om bord i skipet, som har fått navnet «LaWS» (Laser Weapon System), har vært under uttesting i Persiabukta siden september. Felttestene har vært så vellykket at systemet i dag ble erklært klar til strid.

- Laservåpen er kraftige, billige, og vil spille en vital rolle i framtidas sjøkrigsoperasjoner. Vi kjørte akkurat dette våpenet, en prototyp, gjennom noen ekstreme tøffe runder, og den låste seg til målene og ødela dem med nesten øyeblikkelig dødelighet, sier Klunder til CNN.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer