Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Se Area 51 på nettet

Nå kan du se bilder av USA mest hemmelig landområde, tatt av russiske spionsatelitter. Area 51 har offiselt aldri eksistert på noe kart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag er området klassifisert som et topp hemmelig militært område. Area 51 befinner seg i ørkenen i mellom Nevada og California. I flere tiår har rykter om hva som skjer på basen versert kloden over, spesielt blant science-fiction tilhengere. Enkelte hevder USA har oppbevart restene av UFOer og individer fra andre planeter og driver forskning på disse. Offisielt har amerikanske myndigheter nektet å uttale seg om basen.

Nettstedet Terraserver publiserer satelittbilder av kloden. Nå har de også offentliggjort detaljerte bilder, tatt av russiske spionsatelitter i 1998, over Area 51.

Bildene viser veier som fører rett inn i fjell og ingen parkeringsplasser er synlige på overflaten. Satelittbildene viser også hundrevis av bygninger i et øde ørkenområde, blant annet et by, som ikke er avmerket på noen offisielle kart i USA. I byen finnes det til og med en stor stadion. Bygningenes størrelse tyder på at det meste av infrastruktur befinner seg under bakkenivå. Det er også flere store synlige flystriper og hangarbygninger på satelittbildene. I det enorme baseområdet er det også store krater, noe som enkelte hevder kan stamme fra kjernefysiske prøvesprengninger.

Se selv bildene fra Terraserver

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media