Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Se bildene fra «hjertet av internett»

De ansatte bruker sykler for å komme seg fram mellom de gigantiske serverne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Onsdag slapp Google, som til vanlig er tilbakeholdne med innside-informasjon, bilder fra hjertet av selskapet, skriver nyhetsbyrået AP.

Bildene viser de gigantiske serverne som drifter store deler av trafikken til blant annet Gmail og Youtube.

Unikt innsyn Til sammen har selskapet åtte tilsvarende serverhaller plassert i både USA, Belgia og Finland.

- Veldig få personer har satt sin fot inn i et av Googles datasenter. Årsaken er enkel, vår høyeste prioritet er integriteten og sikkerheten rundt dine data, sier en representant for selskapet til Daily Mail.

ENORMT: Dette bildet er tatt fra Googles serverhall i Hamina i Finland. Foto: AP/Google
ENORMT: Dette bildet er tatt fra Googles serverhall i Hamina i Finland. Foto: AP/Google Vis mer

Serverhallene er så store at de ansatte bruker sykler for å komme seg fra ett sted til et annet.

Google har også bestemt seg for å vise fram hovedkvarteret som ligger i North Carolina i USA ved hjelp av deres egen «street view-funksjon».

«Hundretusenvis av datamaskiner» Men bildene fra Googles serverhaller er ikke et tegn på at selskapet blir med åpent og transparent. Ifølge AP vil selskapets lokaler fortsatt være stengt for fysisk besøkende. De vil heller ikke oppgi hvor mange datamaskiner eller servere som finnes i de forskjellige datasentrene.

Men Google strekker seg til å uttale at det trengs «hundretusenvis av datamaskiner» for å opprettholde selskapets tjenester.

FLERE TÅRN: Ved Googles serverhall i Iowa i USA kan man se flere meter høye tårn med datamaskiner. Foto: AP/Google
FLERE TÅRN: Ved Googles serverhall i Iowa i USA kan man se flere meter høye tårn med datamaskiner. Foto: AP/Google Vis mer
FARGERIKT: Det er uvisst hvor høye strømregninger Google har. Dette bildet er tatt fra et av Googles lokaler i Douglas County i USA. Foto: AP/Google
FARGERIKT: Det er uvisst hvor høye strømregninger Google har. Dette bildet er tatt fra et av Googles lokaler i Douglas County i USA. Foto: AP/Google Vis mer