Se bildene fra Obamas 50 land. Danset da han var i Norge

Jubilerer denne helga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dette er en annerledes reiseguide, om du vil.

USAs president Barack Obama landet i går kveld i Kenya, og satte dermed beina i sitt 50. land som statsoverhode.

Det hvite hus har nå offentliggjort 49 bilder fra kulissene, tatt av presidentfotograf Pete Souza.

Og et av de bredeste smilene i bildeserien til Souza er fra Oslo, hvor den ferske nobelprisvinneren 10. desember i 2009 danset med kona Michelle under banketten.

Klager ikke - Noen land legger ting bedre til rette for meg enn andre, så jeg er litt prisgitt vertskapets planer, sier Souza.

Kjapt inn, raskt ut. Sånn er ofte besøkene.

- Vi er sjelden i et land mer enn et par dager, noe som bare gir oss små smakebiter av stedene. Og på grunn av sikkerheten er det også begrenset hva vi får se, sier fotografen.

Han trekker fram pyramidene i Egypt, Stonehenge i Storbritannia, Den kinesiske mur, oldtidsbyen Petra i Jordan og Shwedagon-tempelet i Myanmar.

- Så jeg kan egentlig ikke klage, sier Souza.

Også til Etiopia Det er fullstendig Obama-feber i Kenya denne helga, selv om de færreste kan forvente å selv se verdens mektigste mann.

Et reisebyrå har opprettet en rømningsvei for dem som ønsker å komme seg bort fra kaoset, skriver NTB.

- Nairobi er helt snudd på hodet. Dette betyr veldig mye for vårt land, men det er også en del usikkerhet rundt trafikk, sikkerhet og alle disse rare helikoptrene vi ser. Derfor har vi #Obamigration, for å tilby en «Kom deg ut av byen!»-pakke, sier Agosta Liko, administrerende direktør i reisebyrået Pesapal/Ticketsasa.

I løpet av reisen skal Obama & co. også besøke Etiopia, så da får vi Souzas bilder fra land nummer 51 også.

I KENYA: Pete Souza har foreløpig ikke lagt ut noe bilde fra Kenya-turen, så vi får hjelpe ham litt. I går kveld spiste Barack Obama middag sammen med ste-bestemor Mama Sarah og halvsøster Auma. Foto: AFP / NTB Scanpix
I KENYA: Pete Souza har foreløpig ikke lagt ut noe bilde fra Kenya-turen, så vi får hjelpe ham litt. I går kveld spiste Barack Obama middag sammen med ste-bestemor Mama Sarah og halvsøster Auma. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer