Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Se bildene fra «Seaway Eagle»

Det norske skipet «Seaway Eagle» er base for de norske og britiske dykkerne som akkurat nå undersøker «Kursk». Se bildene fra båten!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Seaway Eagle» har et mannskap på rundt 100 personer, inkludert 12 dypdykkere som akkurat nå undersøker den havarerte russiske atomubåten.

Skipet var innom i Tromsø og plukket opp fire norske dykkere, før det ankom ulykkesstedet i barentshavet i går kveld.

I formiddag gikk dykkerne ned mot havbunnen i dykkerklokke. Utover dagen skal de i team på tre personer veksle på å undersøke «Kursk».

Den russiske redningsledelsen har foreløpig ikke gitt klarsignal for at dykkerne kan ta seg inn i vraket som har ligget på 108 meters dyp siden forrige lørdag.

Det er fortsatt uklart hva som skjedde da «Kursk» plutselig gikk til bunns og ble liggende urørlig.

Bildene på denne siden viser blant annet trykkammeret om bord i «Seaway Eagle» der dykkerne har forberedt seg på dagens dykk. Bildene viser også de norske dykkerne som forbereder seg på dykket ned mot «Kursk» i formiddag.

Det nederste bildet er fra møtet som ble avholdt på «Seaway Eagle» igår, hvor detaljer og fremdrift for operasjonen ble drøftet.