Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Se de enorme ødeleggelsene etter jordskredet i Kina

85 personer er fortsatt savnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et redningsmannskap på omlag 3000 personer leter forsatt etter savnede i et industriområde i Shenzhen-provinsen i Kina, som ble rammet av jordskred søndag.

Videomateriale fra Shenzhen viser de enorme ødeleggelsene skredet førte med seg. Over 100 000 kvadratmeter skal være dekket av våt jord. 

Sannsynligvis menneskeskapt Mandag meldte New York Times at skredet sannsynligvis ble forårsaket av et menneskeskapt fjell bestående av gjørme og bygningsavfall.

Også kinesiske myndigheter skal i dag ha uttalt at det var jord og søppel som var utløste skredet.

- Jordskredet ble ikke forårsaket av et naturlig fjell, men at en stor gjørmehaug. Når den ene siden av haugen blir overbelastet og trykket øker, presses gjørmen over på den andre siden og det renner over, uttalte tidligere sjefsingeniør ved Shanghai Metro Construction Corportation til den kinesiske avisa South China Morning Post i ettertid.

Over 900 evakuert Det ble først meldt om 59 savnede etter skredet som førte til en ødeleggelse av 33 bygninger i det kinesiske industriområdet. Senere ble tallet oppjustert til 91 savnede, men ifølge det offesielle, kinesiske nyhetsbyrået Xinhua leter redningsmannskapene nå etter 85 personer.

Nyhetbyrået skriver at reglene egentlig tilsier at områder som dette jevnlig skal sjekkes opp, men at det i dette tilfellet er uklart hvem som har hatt ansvar for godkjenningen.

Skredet forårsaket også en gasseksplosjon inne på industriområdet, som kunne høres fire kilometer unna.

Ifølge New York Times er 13 mennesker foreløpig blitt fraktet til sykehus og over 900 skal være evakuert fra området.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media