Se de første bildene fra ulykkesflyet i Middelhavet

Bilder fra ulykken tyder på at flyet fikk hard medfart i sammenstøtet med havoverflaten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lørdag formiddag postet det egyptiske militæret bilder av det som skal være noen av de første vrakdelene som er funnet etter EgyptAir-flyet som styrtet natt til torsdag.

De har også funnet eiendeler som skal tilhøre noen av de 66 personene om bord på flyet, som alle antas å være omkommet.

Lørdag formiddag meldte også CBS News at de svarte boksene fra flyet skal være lokalisert, men meldingen ble siden avvist.
  Fortsetter for fullt Altså er det fortsatt høyst uklart hva som skjedde da EgyptAirs flyging MS804 med 66 personer om bord forsvant fra radaren over Middelhavet rundt 02.45 natt til torsdag.

Det eneste man vet, er at flere røykvarslere om bord på flyet ble utløst like før det forsvant fra radaren.

- Det eneste vi kan si så langt, er at det var røykutvikling om bord. Røyken kan ha kommet fra en brann som følge av tekniske problemer eller det kan skyldes en eksplosjon. Men det er altfor tidlig å komme med hypoteser nå, sier den franske flyhavarieksperten Jean-Paul Troadec, tidligere direktør i det franske luftfartstilsynet (BEA) til nyhetsbyrået AFP, ifølge NTB.

Det store spørsmålet er hva som utløste røykvarslerne.

Bildene det egyptiske militæret offentliggjorde lørdag, indikerer at flykroppen fikk hard medfart i sammenstøtet med havoverflaten. I tillegg til deler av flykroppen, har letemannskapene blant annet funnet en uoppblåst redningsvest, viser bildene.

Frankrike, Hellas, Storbritannia og Tyrkia i tillegg til en rekke handelsskip har bistått Egypt i arbeidet med å lete etter vraket og de svarte boksene.
 
USA har også sendt overvåkningsfly på vingene for å finsøke leteområdet mellom de sørlige greske øyene og Egypt.
 
Spant Flyet var på vei fra Paris til Kairo, og hadde nettopp forlatt gresk luftrom da det krasjet.

Den greske forsvarsministeren Panos Kammenos opplyste i torsdag at flyet raskt falt nesten 7000 meter før det ble borte fra radaren.
 Klokka 02.27 fløy det på 11 300 meter.
Så tok det en uventet vending 90 grader mot venstre, og falt til ca. 3000 meter, før det tok en vending 360 grader til høyre igjen. Så ble det borte.

Passasjerene kommer fra tolv nasjoner. 56 passasjerer, sju besetningsmedlemmer og tre sikkerhetspersonell var om bord.

30 var fra Egypt, 15 fra Frankrike, to fra Irak og en fra hvert av landene Storbritannia, Belgia, Kuwait, Saudi-Arabia, Sudan, Portugal, Tsjad, Algerie og Canada.

Kapteinen het Mohammed Saeed Ali Ali Shaqeer og styrmannen Mohamed Ahmed Mamdouh Ahmed Asi, bekrefter kilder overfor BBC. Begge var svært erfarne flygere. Kapteinen hadde 6.275 timers flyerfaring, og styrmannen 2.766 timer, ifølge NTB

Saken oppdateres

FOTO: Den egyptiske hæren.
FOTO: Den egyptiske hæren. Vis mer
FOTO: Den egyptiske hæren.
FOTO: Den egyptiske hæren. Vis mer
VRAKDELER: Bildene ble postet på facebooksiden til det egyptiske militæret lørdag formiddag.
VRAKDELER: Bildene ble postet på facebooksiden til det egyptiske militæret lørdag formiddag. Vis mer