Se, de snakker

I går kveld nektet Ap-leder Thorbjørn Jagland å møte statsminister Kjell Magne Bondevik i en TV-debatt om trontalen og statsbudsjettet. Men like etter fant de hverandre utenfor stortingssalen - i en korridordebatt om fotballandskampen mot Albania.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Kan dere to snakke sammen om noe annet enn fotball?

- Det har aldri vært noe problematisk forhold mellom oss. Mange kan ha problemer med å snakke sammen. Men det har aldri vært noe vanskelig forhold mellom Thorbjørn Jagland og meg, sier Kjell Magne Bondevik.

Thorbjørn Jagland brukte gårsdagens trontaledebatt i Stortinget til å komme med en samarbeidsinvitt til sentrumspartiene om budsjettet, for deretter å invitere de samme partiene til å danne en stabil flertallsregjering.

Ren mistillit

Problemet var bare at ingen av regjeringspartiene oppfattet det budskapet. De mente Jaglands innlegg var en ren mistillit til Bondevik-regjeringen.

- Hvordan kan det da ha seg at hver gang du sier du inviterer til samarbeid, svarer Bondevik at du stenger døra for konstruktive løsninger?

- Demokrati handler om å ta vare på det grunnlag du er valgt på. Jeg er her på grunnlag av 35 prosent av stemmene. Derfor kan ikke jeg stå i stortingssalen og selge vekk det jeg er valgt inn på, sier Thorbjørn Jagland.

Ap-lederen mener det er helt urimelig å beskylde Arbeiderpartiet for ikke å ville kompromisse om statsbudsjettet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer