«Klimapodden: Tolv miljøløsninger»

Se den dramatiske forskjellen.
- Hver dag hogger vi ned klimaløsningen

Bevaring av verdens skoger kan være så mye som en tredjedel av klimaløsningen. Likevel forsvinner skogarealer tilsvarende 27 fotballbaner - hvert eneste minutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

SAN FRANCISCO / OSLO (Dagbladet): Langs USAs vestkyst finnes verdens eldste, høyeste, og kanskje mest kjente trær. Kystsequoia, bedre kjent som redwoodtrær, kan strekke seg opp mot 110 meter over bakken, og bli opp til 2 200 år gamle.

- Disse var utbedt over hele Nord-Amerika under dinosaurenes tid, men gradvis har de blitt redusert. Både på grunn av klimatiske endringer, men moderne amerikansk historie er og preget av hogst og utnyttelse av redwoodtrærne, sier WW-leder Bård Vegar Solhjell i Dagbladets «Klimapodden: Tolv miljøløsninger».

Hør Geir Ramnefjell og Bård Vegar Solhjells møte med de majestetiske redwoodtrærne, i alle podcastapper, som Acast, iTunes og Spotify.

Hogges for matproduksjon

Etter århundrer med avskoging, ble det likevel bestemt at disse trærne skulle bevares, og er nå utbredt i stat- og nasjonalparker i California.

Den samme, massive avskogingen av andre tresorter, foregår nå over hele verden. Det bergenes at skogarealer tilsvarende 27 fotballbaner forsvinner - hvert eneste minutt. Mye av dette skjer i regnskoger, i land som Brasil og Indonesia, hvor skogen hogges og brennes, for å drive produksjon av planter til mat, dyrefor og biodiesel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer