Se den dramatiske jakta som ledet politiet til Cezanne-maleriet

Mesterverket som er verdt rundt 600 millioner har vært savnet siden 2008.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet i Serbia fant i dag det de mener er det verdensberømte maleriet «Gutt i rød vest» malt av den franske impresjonisten Paul Cezanne.

Maleriet, som skal være verdt mer enn 100 millioner dollar, var ett av fire malerier som ble stjålet fra E. G. Buerhle-samlingen i Zürich i 2008. En trio maskerte ranere tok seg da inn i galleriet og stakk av med maleriene i det som da var et av verdens største kunsttyverier.

Ranet hadde mange likhetstrekk med ranet av «Skrik» og «Madonna» her hjemme: Bevæpnede menn tok seg inn i åpningstida og trua til seg det de ville ha.

Men i dag dukket trolig maleriet opp igjen. På en pressekonferanse i Beograd sa Mijko Radisavljevic, den serbiske statsadvokaten med ansvar for organisert kriminalitet, at maleriet ble funnet i et skjult rom inne i en bil.

Fire menn arrestert Den dramatiske videoen av politijakta, arrestasjonen og funnet av maleriet kan du se i spilleren over. Videoen er offentliggjort av serbisk politi.

Fire menn ble pågrepet i den serbiske hovedstaden og i byen Cacek sørvest i landet. De skal ha vært i full gang med å kvitte seg med kunstskatten, men kan ikke ha vært klar over verdien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer