Se «den røde edderkoppens» nettverk

Jan Davidsen gir millioner til de rødgrønne og norsk venstreside.

BREDT NETTVERK: Bredt nettverk har gitt Fagforbundet og Jan Davidsen stor mulighet til å påvirke politikk og beslutningsprosesser. Fem millioner kroner ble hentet ut av fagforeningskontoen i valgkampstøtte til de rødgrønne i høst. Foto: JACQUES HVISTENDAHL
BREDT NETTVERK: Bredt nettverk har gitt Fagforbundet og Jan Davidsen stor mulighet til å påvirke politikk og beslutningsprosesser. Fem millioner kroner ble hentet ut av fagforeningskontoen i valgkampstøtte til de rødgrønne i høst. Foto: JACQUES HVISTENDAHL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Bredt nettverk har gitt Fagforbundet og Jan Davidsen stor mulighet til å påvirke politikk og beslutningsprosesser. Fem millioner kroner ble hentet ut av fagforeningskontoen i valgkampstøtte til de rødgrønne i høst.

Les også: «Den røde edderkoppen»Deler raust utArbeiderpartiet fikk storparten,3.5 millioner. Men Jan Davidsen, som lenge har pleid nær kontakt med sentrale politikere også i SV og Sp delte raust ut til de andre også.

Gjennom sin unike posisjon har fagforeningslederen bygd opp allianser og nettverk helt siden midten av 90-tallet. Det starter gjerne med en uformell kontakt over en middag. Og praten foregår som regel langt unna det offentlige rom.

— Å fyke rundt og bjeffe på utsida, oppfatter mange som voldsomt. På denne måten kan vi få mer gjennomslagskraft, sa Davidsen i Magasinet i går.

Skjulte nettverk— Det er veldig uheldig at nettverk blir tillagt så stor vekt i det moderne samfunn, sier professor i Statsvitenskap ved Universitetet i Oslo, Trond Nordby. Og fortsetter:

— Det er særlig de skjulte nettverkene som er problemet. Vi kommer aldri innpå dem. Mye av det de driver med blir da basert på gjetninger, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer