Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Se den siste videoen av Tormod og Tomas

Mens de øvelseskjører på Mount Everest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Svenske Tomas Olsson har vært savnet siden han og norske Tormod Granheim tok fatt på nedturen fra Mount Everest.

De to ekstremsportutøverne satte utfor verdens høyeste fjell klokken 13.20 tirsdag 16.mai. Videobildene viser hvordan de øvelseskjører ned fra toppen like før.

Ekspedisjonen hadde ikke kommet mer enn 350 meter ned fra startpunktet som lå på 8850 meters høyde, før ulykken skjedde.

Olsson var førstemann som skulle forsere en 50 meters klippeavsats ved hjelp av tau som var festet i isen. Da han var omtrent ti meter fra bakken løsnet festningspunktene i isen, og Olsson falt nedover fjellsiden.

I 14-tiden kom meldingen om at han var savnet.

- Vi fikk vite at han forsvant ved 14-tiden på onsdag etter en telefonsamtale med ekspedisjonens fotograf Fredrik Schenholm, sier pressetalsmann for ekspedisjonen Pia Rosin til Expressen.

Leter

Norske Tormod Granheim tok seg ned fra klippen på samme sted som Olsson forsvant, men det eneste han fant var isøksen til den svenske turkompanjongen.

DRAR OPP IGJEN: Den norske ekstremskiløperen Tormod Granheim og fotografen er på vei opp igjen til området hvor turkameraten Tomas Olsson forsvant. Foto: Jarle Trå
DRAR OPP IGJEN: Den norske ekstremskiløperen Tormod Granheim og fotografen er på vei opp igjen til området hvor turkameraten Tomas Olsson forsvant. Foto: Jarle Trå Vis mer

Granheim og fotografen fortsatte skituren ned til en base på 6400 meters høyde. I dag tar de turen opp igjen for å lete etter Olsson.

Tomas Olsson er 30 år og kommer fra Borås. Han er utdannet sivilingeniør, men har drevet med ulike former for ekstremsport i ti år.

Målet for Olsson og Granheim var å bli de første til å kjøre ned nordsiden av det 8850 meter høye fjellet.

Siste blogg

Dette er de siste ordene som Olsson sendte fra Mount Everest. Han fortalte om den strabasiøse turen opp, og var spent på om kreftene ville holde til å kjøre ned igjen.

- Det skal være en potensiell sjanse for at vi skal klare det. Jeg kommer tilbake med rapport senere. Ha det bra!

Se den siste videoen av Tormod og Tomas
<B>UTFORSKE GRENSER:</B> Dette bildet er tatt av Tormod Granheim på vei opp til Mount Everest. På sin hjemmeside skriver ekstremsportutøveren om hvordan han liker å utforske grenser.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling