Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Se den søte isbjørnungen leke i snøen!

Den lille krabaten så ut til å elske sin nye lekeplass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I den ferske puddersnøen boltrer den tre år gamle isbjørnungen seg rundt. Innimellom stopper han opp for å smaksprøve, for så å stupe ned i snøen igjen.

Isbjørnungen ser ut til å trives i sin nye lekestue da han i forrige uke utvilsomt ble den den store attraksjonen ved Toronto Zoo.

Populær har den lille kanadieren også blitt på nettstedet Youtube, hvor videoen har godt over 30.000 klikk. 

Mistet brødene sine Ivrige fans har han hatt siden han spiste fra en matskål for første gang i januar.

Det var moren Aurora som fødte ham og to hanner i november i fjor. Ifølge zoo-ens egen blogg døde dessverre to av brødrene hans kort tid etter fødselen.

Isbjørnunger blir født blinde, døve og uten pels, og veier normalt 600-700 gram. Med andre ord, er den første tiden svært sårbar, men ved hjelp av melk fra mor vokser de seg raskt sterkere.

Det var ikke tilfellet for denne lille gjenværende isbjørnungen. Han ble bare ble svakere og svakere, og Toronto Zoo tok grep.

«Til seters» Den kanadiske zoo-en, som har bred erfaring med isbjørner, sendte den lille til zoo-ens eget helsesenter. Med dedikerte veterinærer har han vært i de beste hender siden han så dagens lys.  

I dag har han vokst seg stor og sterk, og veier nå godt over fem kilo.

På hans egen blogg rapporteres det om at han er svært leken. Han klatrer mye, har fått sterke tenner og han biter og tygger på alt - akkurat slik en isbjørnunge skal være.

Adresse Tundra Trek Nå har han flyttet fra helsesenteret og bor i Tundra Trek, som består av et kjølig rom med air-condition samt et eget uteområde.

Ved siden av ham bor også isbjørnvennene og foreldrene hans.

Nå skal den lille isbjørnungen vokse seg stor for å bli en farefull og sulten polarbjørn - på nærmere 1000 kilo og hele 160 centimeter høy. 

James eller Humphrey? Foreløpig har han ikke fått noe navn ennå, men frem til 3. mars kan nettopp du stemme.

hjemmesiden har zoo-en plukket ut seks forskjellige navn som for eksempel Humphrey, Orson eller James.

Her kan du også følge ham i hverdagen når han blant annet bader eller drikker melk.

Hele Norges coronakart