Se, der surfer bestemor!

Anna Elisabeth Øydne (86) fra Kvinesdal lider ikke av tastaturskrekk. I januar fikk hun sin første pc. Nå surfer hun på nettet i flere timer hver dag. Her kan du se hjemmesiden hennes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg fikk datamaskinen av barna mine til bursdagen 7. januar. Nå har de innredet et eget datarom til meg. Jeg storkoser meg på nettet! sier den spreke bestemoren til Dagbladet :på nettet.

Sønnen laget Anna Elisabeths første hjemmeside.

- Det var en overraskelse. Jeg visste ingenting før den var ferdig. Da bare godkjente jeg den. Dette er jo bare gøy, sier hun.

86-åringen har kontakt med familien, og etterhvert også venner, gjennom e-mail.

Som en høyere sfære

- Når du er aleine er det fint å ha omgang med verden rundt seg. Jeg har dårlig hjerte og trenger drosje for å komme meg ut blant folk. Nå får jeg masse mail hver dag, fra barn og barnebarn i England og USA. Og så får jeg nye navn i gjesteboken min hver eneste dag. I dag fikk jeg en hilsen fra en i Mexico. Jeg stortrives. Jeg har det som, hva skal jeg si, det er som jeg er i en høyere sfære, ler den blide 86-åringen.

- Du har lært veldig mye på veldig kort tid?

- Ja, dette er jo ingen kunst. Datteren min kommer opp fra Farsund en gang i blant for å hjelpe meg. Ellers er jeg selvlært, leser databøker. Sånne kurs koster jo over 10.000 kroner! Jeg lærer litt hver dag, jeg.

Pensjonistens har en aktiv hverdag.

- Jeg er heldigvis sprek i hodet, selv om kroppen svikter, ler hun.

- Jeg har mange hobbyer, og de skriver jeg om på hjemmesiden min. Hver morgen går jeg opp på datarommet og skriver litt dikt. De lagrer jeg på diskett, kanskje blir de utgitt en gang hvis helsa holder. Jeg ga ut en diktsamling for to år siden. Så svarer jeg på mail, og ser på gjesteboken min. Etter middag svarer jeg på mail igjen og surfer litt. Og om kvelden kan jeg sitte i flere timer og bare kose meg foran skjermen.

Her kan du besøke Anna Elisabeth på nettet

Norges eldste?

Hvem er Norges eldste på nett? Tips Dagbladet :på nettet om eldre på nett!

birgitte.fahlvik.hoff@dagbladet.no

VELKOMMEN: Slik presenterer Anna Elisabeth seg for besøkende på hjemmesiden.