Se despotens raserte hovedkvarter

Kadhafis hovedkvarter på flyplassen i Benghazi er rasert av rasende demonstranter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Soverommet i Muammar Kadhafis personlige hovedkvarter på flyplassen i Benghazi bærer preg av sinnet som er rettet mot despoten. Foto: REUTERS/Suhaib Salem
En mann skimtes i speilet på badet i Kadhafis private skjulested på flyplassen i Benghazi. Foto: REUTERS/Suhaib Salem
Et bilde av den forhatte despoten ligger på gulvet i hovedkvarteret, som er blitt rasert av opprørere de siste dagene. Foto: REUTERS/Suhaib Salem
Etter at opprørerne tok kontroll over Benghazi er også Kadhafis private skjulested på flyplassen blitt åpnet for folk flest. Foto: REUTERS/Suhaib Salem
Badet i det ekslusive skjulestedet bærer preg av opptøyene i byen. Foto: REUTERS/Suhaib Salem

Kadhafis tidligere så eksklusive hovedkvarter på flyplassen i Benghazi er ikke hva det en gang var.

Det var i denne byen opprøret mot despoten virkelig fikk rotfeste, og etter at Kadhafis styrker mistet kontrollen, har rasende libyere latt det gå ut over bilder av despoten, og ikke minst hans eiendeler.

Flyplassen i byen har vært åstedet for flere harde kamper. Blant annet er rullebanen blitt bombet, slik at det ikke lenger er mulig for fly å lette fra byen. Det har blant annet skapt problemer for Egypt, som hadde håpet å benytte flyplassen til å hente hjem sine borgere.

Benghazi er den nest største byen i Libya, og var den første som falt under opprørene i år. Flere tusen skal ha mistet livet i byen, og pårørende leter fortsatt etter sine savnede, melder Sky News.

Samtidig er det i Benghazi den nye hverdagen planlegges. Flere opprørsgrupper har gått sammen i byen for å danne overgangsregjering, men fortsatt frykter innbyggerne at Muammar Kadhafis styrker skal gjøre et forsøk på å få tilbake kontrollen.

Derfor følger opprørerne situasjonen i Brega tett. Denne byen er også under opprørernes kontroll, men Kadhafis styrker skal være i ferd med å gjøre seg klare til et framstøt.