Se det frekke Expert-brekket

Slik gikk tyvene fram da de robbet Expert i Kristiansand i helga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tyvene klippet opp metallveggene hos Expert stormarked i Sørlandsparken rett utenfor Kristiansand og plukket med seg varer til nesten én million kroner natt til lørdag, skriver Fedrelandsvennens nettsider - fvn.no.

- Mye tyder på at det er mer enn én person som står bak dette. Brekket er nøye planlagt og de har hatt god kjennskap til stedet og alarmsystemet som aldri gikk av under innbruddet, sier etterforskningsleder Einar Skarpeid ved Randesund politistasjon til Dagbladet.no.

Han sier at tyvene gikk systematisk til verks og dro med seg de dyreste varene de kunne finne i butikken.

- Det er snakk om varer verdt til sammen rundt 800.000 kroner som er borte. Det mest bærbare PCer, mobiltelfoner og spill til PlayStation3 som er borte. De tok seg veldig god tid, sier Skarpeid.

Ber publikum om hjelp

Politiet har få spor i etterforskningen og gikk tidligere i dag ut med bilder fra brekket i håp om å få tips fra publikum i saken.

- De har tatt seg inn gjennom metallvegger på baksiden av bygningen. Det kan se ut som de har klippet seg inn ved hjelp av kraftig verktøy, sier Skarpeid til fvn.no.

De skriver at det var ansatte ved butikken som oppdaget hullet i veggen og de forsvunne varene da de kom på jobb lørdag morgen.

HULL I VEGGEN: Politiet tror tyvene har gått systematisk og målretta til verks da de skar hull i veggen til Expert utenfor Kristiansand og stjal varer til rundt 800.000 kroner. FOTO: Politiet
HULL I VEGGEN: Politiet tror tyvene har gått systematisk og målretta til verks da de skar hull i veggen til Expert utenfor Kristiansand og stjal varer til rundt 800.000 kroner. FOTO: Politiet Vis mer

Sikrer videospor

Politiet jobber nå med å hente inn alt av videomatriell som kan vise tyvenes bevegelser til og fra butikken. Avisa skriver at flere firmaer i området har videoovervåkning som kan fortelle litt om gjerningsperson(ene).

Etterforskningsleder Skarpeid sier til fvn.no at innbruddet hos Expert i helga er blant de største på Sørlandet på flere år.

- Det er vanskelig å si om dette er det største, men jeg kan ikke huske at varer for så store summer er stjålet før i vårt distrikt, sier han.

Se det frekke Expert-brekket
BRUKTE ØKS: Ifølge fvn.no brukte tyvene øks da de tok seg videre inn i bygningen til et oppbevaringslager og et sikkerhetsrom.