Se det mislykkede terrorangrepet

Bombemannen Ramzi Mohammed fanget av overvåkingskameraer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): To uker etter at 52 mennesker ble drept av terrorbomber på t-banen og busser i London 2005, forsøkte en annen gjeng selvmordsbombere seg med det samme.

Denne gangen gikk det imidlertid galt for terroristene.

I går fikk Woolwich Crown Court i London se overvåkingsvideoen som nagler en av de seks terrortiltalte i London til et mislykket selvmordsforsøk på Northern Line.

Ramzi Mohammeds ryggsekkbombe gikk aldri av da han forsøkte å blåse seg selv opp mellom Stockwell og Oval. Brannmannen Angus Campbell kastet seg over Mohammed da han forsto hva som var i ferd med å skje.

Etter en opprivende krangel med Campbell fikk Mohammed kastet seg av t-banen på Oval Station, og stormet ut.

- Så fort vogndøra åpnet seg, gjenkjente jeg lukta av brennende lunte fra den tiden jeg drev med spengstoff i det militære, forklarte 72-åringen Arthur Burton-Garbett i retten. Han satt på perrongen da Mohammed løp ut av vogna.

Seks menn i 20-årene, alle fra innvandrerfamilier med afrikansk bakgrunn, står tiltalt for terrorhandlinger.

Påtalemyndighetene mener bombeforsøkene 21. juli var planlagt lenge før 52 mennesker ble drept av bomber i London to uker tidligere.

21. juli smalt det med kort mellomrom i vogner ved tre undergrunnsstasjoner (Shepherd\'s Bush, Warren Street og Oval) og ved bussholdeplassen Shoreditsch, men ingen av hovedsprengladningene ble utløst. Et par dager etter ble en femte udetonert bombe funnet i en park.

Rettssaken vil vare i flere uker.