Båthavari

Se dramaet: - Verre og verre

Det som i utgangspunktet var et rutineoppdrag, skulle vise seg å bli dramatiske timer for mannskapet om bord på redningsskøyta «Eivind Eckbo» lørdag.

DRAMATISK: Mannskapet på redningsskøyta RS «Eivind Eckbo» utførte en dramatisk redningsaksjon i grov sjø, da to personer havarerte. Her kan du se redningsaksjonen Reporter: Emilie Rydning. Video: Redningsselskapet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En 31-fots cabincruiser fikk lørdag motorstopp i Ytre Oslofjorden under sin «jomfrutur» fra Halden til Vestlandet, og de to personene om bord tilkalte hjelp.

Som eneste redningsskøyte i området, kjørte mannskapet på RS «Eivind Eckbo» det de kunne mot havaristen i den stadig grovere sjøen.

- På vei nedover skjønner vi at været blir dårligere og dårligere. Bølgene var etter hvert på tre til fem meter, forteller båtfører Anders Christiansen til Dagbladet.

- Ble verre og verre

Vel framme ved havaristen, får de festet slepetauene på to punkter i båten og legger i vei mot nærmeste havn.

- Men slepepunktene ryker tvers av etter ti minutter, og det er ikke noe mer å feste tauene i. Vi driver stadig inn mot grunnere vann, og sjøen blir verre og verre, sier Christiansen og legger til:

- Da gikk det fra å berge båt til å berge personer.

Med bølgetopper på opp mot seks meter er sjøen etter hvert så grov at det er på grensa til hva redningsskøyta kan operere i, og det er lite de kan gjøre. Om de tar seg for nær havaristen er det stor fare for at båtene vil kollidere og føre til store skader på både båter og personer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer