FULL STOPP: Den svensk fulle elgens ville ferd stoppet i et epletre. Der ble han sittende fast helt til hjelpemannskaper fikk kuttet han løs. Foto: Jan Wiriden/GT/Expressen.
FULL STOPP: Den svensk fulle elgens ville ferd stoppet i et epletre. Der ble han sittende fast helt til hjelpemannskaper fikk kuttet han løs. Foto: Jan Wiriden/GT/Expressen.Vis mer

Se, en «full» svensk elg!

Jaktet på berusende gode epler. Snill jeger nektet å skyte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Elgen var ute på en liten aftenstur i et villaområde i Särö like sør for Göteborg i Sverige. Noen timer etter solnedgang gikk den seg fast i et epletre tirsdag kveld. Der satt den bom fast.

Beruset elg - Trolig har han spist noen epler og blitt beruset på disse. Øynene var litt røde, sier nabo til det noe uvanlige opptrinnet, Per Johansson, til gt.expressen.se.

Han oppdaget at elgen hadde kilt seg fast ved 22-tida. Hvor lenge han hadde stått fastklemt visste han ikke.

Først kom en jeger for å bedømme situasjonen.

- Men både han og jeg synes at vi skulle forsøke å få løs elgen fra epletreet, forklarer Per Johansson.

Hans sønn dokumenterte hendelsen med sitt fotoapparat.

Naboene forsøkte å hjelpe elgen løs ved å begynne å sage ned greiner fra treet. Etter at de hadde holdt på en stund kom det redningsmannskaper til.

Fikk den løs - Vi benyttet oss av en kranbil for å bøye ned greinene, sier Lars Jostelius ved reddningstjenestens sentral.

Etter en vellykket operasjon ramlet elgen sammen utmattet og tilsynelatende en smule beruset.

- Forhåpentligvis kommer den til å klare seg. Etter en stund løftet elgen opp hodet og jegeren ville ikke skyte den. Det var en snill jeger, sier nabo Per Johansson til den svenske avisa.

DØDDRUKKEN: Det er ikke tull, den svenske elgen var full. Etterpå sjanglet han ut i nattens frihet. Foto: Jan Wiriden/GT/Expressen.
DØDDRUKKEN: Det er ikke tull, den svenske elgen var full. Etterpå sjanglet han ut i nattens frihet. Foto: Jan Wiriden/GT/Expressen. Vis mer