Se Erik Thorstvedt som horekunde

Fikk tilbud om å spille ekkel sexkjøper i kontroversiell heroinfilm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| - Jeg liker egentlig å leve et fredelig liv, men dette er en sak jeg følte noe sterkt for allerede før jeg ble kontaktet, sier Thorstvedt til Dagbladet.

I dag lanseres filmen og nettstedet heroin.no. Bak står skuespiller Kristoffer Joner og regissør Bjørn Arne Odden. De har begge engasjert seg sterkt for heroinassistert behandling til de tyngste misbrukerne. Prosjektet har vært dugnadsarbeid fra mange fagfolk, utstyrs- og tjenesteleverandører.

- Norge ligger på tredjeplass i overdosestatistikken. Vi vil ha mer fakta og mindre myter inn i narkotikapolitikken. Jo mer vi disktuerer et emne, jo mindre vanskelig blir det å ta noen tøffe valg, sier Joner til Dagbladet.

- En viktig del av prosjektet er å få folk til å søke mer informasjon om temaet og ikke bare rase ut i følelser. Sett utenfra er inntrykket at en del aktører på rusfeltet slår hverandre i hodet med motstridende rapporter. Imens dør folk på gata. Vi ønsker samarbeid og endring, for alle er egentlig helt enige om at det er uakseptabelt slik det er nå, sier Odden.

- CreepyMålet med filmen er å vise hvordan dagens narkotikapolitikk tvinger noen av samfunnets aller svakeste til å prostituere seg for å finansiere heroinbruken. Selv håper den gamle landslagskeeperen at filmen skaper reaksjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer