- Se etter liket når snøen smelter

Politiet ber folk i Oslo om hjelp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den antatt drepte overlegen Joaquin Leal Bermudez (49) er ennå savnet. Politiet har fått mange tips, men ingen konkrete opplysninger om hvor liket befinner seg.

I morgen vil politiet trolig be Oslo tingrett om at den 37 år gamle mannen som er siktet i saken fremdeles skal være underlagt brev- og besøkskontroll og medieforbud. Han har ennå ikke vært i noe lengre avhør, og nekter straffskyld.

Mens politiet i starten av den svært spesielle drapssaken jobbet ut fra at den siktede 37-åringen hadde dumpet sin døde venn langs E18 mellom Oslo og Tønsberg, heller etterforskerne nå mot at gjerningsmannen kan ha valgt en kortere rute fra Maridalsveien for å kvitte seg med liket.

Nylig har det blitt gjort søk blant annet ved Akerselva uten resultat. For en uke siden skrev Dagbladet.no at politiet tror turgåere og andre som har beveget seg utenfor Oslo sentrum kan ha sett dumpingen av liket eller den røde citröen-bilen, etterforskerne ber ennå publikum innstendig om å ta kontakt om de har tips.

- Snøen har vært et problem for denne letingen, men når det blir mildere, betyr det at det i hvert fall flekkvis kan oppdages mer, og vi ber om at folk nå er spesielt oppmerksomme. Det kan være selve den døde kroppen, plastsekker, tøy eller andre unaturlige ting, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen til Dagbladet.no.

Han legger særlig vekt på områdene rundt Maridalen og Sognsvann, og vil at folk skal tenke tilbake til dagene før 17. januar om de kan ha sett bilen, som trolig kjørte uvørent, eller annen påfallende aktivitet.

- Publikum er nå våre beste hjelpere i denne saken, understreker Abrahamsen

Han holdt i dag en pressekonferanse for å fortelle at politiet nå er sikre på at det var den antatt avdøde legens blod som ble funnet både i leiligheten hans, i slepespor i garasjeanlegget og i baksetet i offerets bil. En DNA-prøve fra spanjolens mor ble for to uker siden fraktet til Norge, og ble denne uken ferdig analysert opp mot blodsporene på de tre åstedene.

KAN HA KJØRT TIL MARKA: Med bilen til høyre kjørte trolig drapsmannen fra garasjeanlegget i Maridalsveien 51 til et ukjent sted for å dumpe liket. Foto: POLITIET/SCANPIX
KAN HA KJØRT TIL MARKA: Med bilen til høyre kjørte trolig drapsmannen fra garasjeanlegget i Maridalsveien 51 til et ukjent sted for å dumpe liket. Foto: POLITIET/SCANPIX Vis mer

- Dette var viktig for oss, og vi føler vi har kommet et stort skritt videre. Nå blir det lettere for de tekniske etterforskere å sortere andre spor.

Joaquin Leal Bermudez (49) ble trolig påført dødelige skader i sin egen leilighet i Maridalsveien 51 en gang mellom klokka 23 søndag 14. januar og kvelden 16. januar. Så ble han etter alt å dømme båret og slept ut i heisen i 6. etasje og videre til sin egen bil i kjellergarasjen, før gjerningsmannen kjørte til et ukjent sted og dumpet drapsofferet.

<B>SAVNET:</B> Ingen untatt gjerningsmannen vet trolig hvor den antatt drepte legen Joaquin Leal Bermudez (49) er gjemt.