- Se godt på disse bildene. Dette er mat som er reddet fra søpla

Mener dagligvarebutikkene må bli flinkere til å sette ned prisen. 

FRA SØPLA: Skinke, egg, yoghurt, kjøttboller, juice og gelé var blant matvarene som ble plukket opp av søpla. Foto: Facebook / Spis opp maten
FRA SØPLA: Skinke, egg, yoghurt, kjøttboller, juice og gelé var blant matvarene som ble plukket opp av søpla. Foto: Facebook / Spis opp maten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mette Nygård Havre driver Facebook-siden «Spis opp maten». Hun er opptatt av at både forbrukere og butikker skal bli flinkere til å forhindre kasting av mat som helt fint kan spises.

- Poenget med siden er at folk skal være flinke til å dele. Jeg har noen søppeldykkere som er kjempeflinke til å dele når de har vært ute og lett i søpla. Jeg bruker ikke navnet på dem, men kvinnen som har tatt disse bildene sender meg bilder innimellom. Disse ble tatt før helga etter at hun hadde vært i søpla til tre ulike nærbutikker, forteller Havre til Dagbladet.

Av bildene kan man se at hun har fått både baguetter, pålegg, biffstrimler, yoghurt, kesam, reker, grønnsaker, frukt, egg, parmaskinke, kjøttboller og gelé i hus, etter å ha tatt en kikk i butikkavfallet.

355 000 tonn mat i søpla

«Se godt på disse bildene. Dette er mat som er reddet fra bosset. Ja, maten var faktisk kastet av flere matbutikker, men vår venn søppeldykkeren reddet den. Dette viser at det fortsatt er mange butikker som må skjerpe seg og bli flinkere til å kutte matsvinn. Vi kan alle bidra til å redusere matsvinn!», har Mette Nygård Havre skrevet i innlegget på Facebook.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer