Se, han er helt konge!

LUXEMBURG (Dagbladet): Mette-Marit og den svenske kronprinsessen Victoria fant tydelig tonen under helgas Luxemburg-opphold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Under gårsdagens rusletur i gamlebyen i Luxemburg fortsatte de to praten etter at de satt ved samme bord under lørdagens festmiddag. Hva de to snakket om vet vi ikke - men de to nye venninnene sendte i går tydelig beundrende blikk i retning Mette-Marits forlovede, kronprins Haakon.

Victoria er en av de selvsagte gjestene i bryllupet i Oslo 25. august.

Moret seg

Mette-Marit moret seg for øvrig kongelig og lo hjertelig da hun fikk en hvit keramikkfløyte av en kone på slottsplassen etter at følget kom ut fra hertugparets palass. Hun blåste spontant i fløyta. Det samme gjorde flere av de andre gjestene, og kvitringen overdøvde en stund de ekte sangfuglene på plassen.

De spesielle keramikkfløytene er påsketradisjon i Luxemburg, og selges av den samme kona fra en bod hver eneste påske.

Etter rusleturen i den vakre hovedstaden avsluttet de kongelige besøket med lunsj hos storhertug Henri.

I helga har de feiret storhertugens overtakelse av tronen i Luxembourg. Besøket var Mette-Marits utenlandsdebut som representant for det norske kongehuset.

Mette-Marit og Haakon så ut som et hvilket som helst nyforelsket par da de kom ut fra det luxemburgske slottet sammen med resten av de celebre gjestene i går formiddag. Småpratende gikk Haakon, Mette-Marit og de andre ned de brulagte gatene til det historiske museet, der de kongelige gjestene fikk en guidet omvisning. De ni tronarvingene brukte en times tid i museet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer