Se, han kan fly!

I 35 år var flykaptein Tord Tangvik en av Braathens trofaste tjenere. Så ble han for gammel. Nå skal 62-åringen på vingene igjen - for det nye flyselskapet Color Air. - Pensjonister kan fly, sier Tangvik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Så norske passasjerer har ingenting å frykte med deg bak spakene? - Nei, snarere tvert imot. Vi kjenner flytypen veldig godt og vi har stor rutine. Og jeg er i bra fysisk form, smiler Tangvik.

Sammen med tre andre pensjonerte Braathens-kapteiner skal han fly innenlands.

Enklere å fly

I går reagerte Norsk Flygerforbund på at kapteiner som er blitt for gamle for Braathens, skal sette seg bak spakene Color Air. Forbundet stilte også spørsmål ved sikkerheten.

- Jeg respekterer at Flygerforbundet har tatt et standpunkt, men verden har gått videre. Flyene har utstyr som gjør det mye enklere å fly nå enn tilfellet var for noen år siden. Dessuten har jeg holdt kunnskapene ved like, både som flyger i Sverige og som instruktør for SAS, sier Tangvik.

Nå har 62-åringen fått dispensasjon fra Luftfartsverket til å jobbe inntil fylte 65 år.

- Jeg har også sett at fagforeningene mener vi er umoralske, ettersom vi får både pensjon og lønn. Meldingene jeg har fått fra Braathens tyder imidlertid på at de er glad på våre vegne.

Må ha en grense

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer