LIVSFARLIG: Her klamrer niåringen seg fast bakpå søppelbilen i fart - mens faren satt bak rattet. Foto: Statens Vegvesen
LIVSFARLIG: Her klamrer niåringen seg fast bakpå søppelbilen i fart - mens faren satt bak rattet. Foto: Statens VegvesenVis mer

Se, her er ni-åringen med pappa på jobb

- Det var nesten så vi måtte se to ganger. Jeg fikk vondt i magen, sier overingeniør Torodd Jansen i Statens Vegvesen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): - Det var nesten så vi måtte se to ganger, jeg fikk vondt i magen, sier Jansen til Romerikes Blad.

Han har aldri sett noe lignende før.

Overrasket - Vi ble overrasket da vi så det. Et lite barn hører ikke hjemme stående bakpå en lastebil på den måten, sier Jansen til Dagbladet.

Han og kollegaen la seg bak bilen og tok bilde, før de stoppet og konfronterte sjåføren.

Ifølge Jansen er søppelbilen de to kjørte bare registrert for to personer. Det er vanligvis tillatt at den ene står bakpå bilen hvis en teknisk anordning er montert på. Det var det ikke på denne.

- Med andre ord var det ulovlig å ha noen der på det bestemte tidspunktet. Han er anmeldt for å ha hatt med seg flere passasjerer enn det bilen er registrert for, men det at gutten bare var ni år forsterker saken.

- Man burde med andre ord ikke ha med barna på jobb i denne bransjen?

- Nei, i så fall burde han ha sittet i førerhuset.

- Direkte uansvarlig Niåringen deltok i arbeidet i å hente søppeldunker, opplyser Jansen.

Da barnefaren ble konfrontert av Jansen og hans kollega, virket det ikke som at han forsto at han hadde gjort noe galt, forteller han videre.

- Han fokuserte dessuten mer på seg selv og arbeidskollegaen og deres måter å jobbe på, framfor sin ni år gamle sønn.

- Det er direkte uansvarlig, mener Jansen.

- Alvorlig Avdelingsleder Kim Wennevold ved RenoNorden avdeling Romerike sier til Romerikes Blad at de ser svært alvorlig på saken.

- Dette er helt nytt for meg. Å la unge mennesker utføre slikt arbeid på en slik bil henger ikke på greip, sier han til avisa.

Han forteller at sjåføren meldte ifra om at bilen var stanset og fikk bot på grunn av den manglende anordningen, men nevnte ikke at sønnen hadde deltatt aktivt.

- Vi kan selvfølgelig ikke ha det slik. Her må vi sette i verk tiltak. Jeg mener det i hvert faller grunnlag for en skriftlig advarsel til sjåføren, sier han.